Träningen !



Sandra träningen ! (:

Kommer bilder sen + videon från tävlingen !

Jaa då var man redo för lite bloggande ;)

Jaa, längesen jag bloggade men det har varit så sjukt mycket nu.. Men nu är det iaf inte mycket kvar i skolan så man kan bara skratta & le ! Kan ju berätta att det öser ner regn här konstant nu och det suger ! Tränade för Sandra i helgen. I fredags tränade jag i ösregn, jippie !
Det postiva är att det gick sjukt jäkla bra ! Det var inte så högt, men hans stannande såg man inget av. Han ställde verkligen upp och jag rider honom sjukt mycket bättre nu. & shit vad han har blivit vältränad, efter denna helgen var han knappt trött, måste ligga psykiskt att han blir så jäkla trött på tävlingar. Hans galopp har också blivit skit bra, han trampar verkligen under sig ordentligt. Fixar ihop en video från träningen i lördags, blev ju som sagt inget filmande i fredags pga vädret men han var Awesome då också !
Tävlingen förra helgen gick bra. Vi nollade och det kändes helt okej. Ha e ju fortfarande rätt spänd, men jag känner att vi är på väg mot rätt känsla. Känns underbart !

Kommer fortfarande ligga rätt lågt med bloggandet framöver. Så fort skolan sluta blir det ändringar på det ! Då har jag ju samlat på mig massor att skriva om ;)<3

Lägger in videor och bilder så fort jag hinner !!

Pusspuss !



Go morgon,,.

Nu är man vaken på en härlig söndags morgon, , som kommer gå åt till det roligaste som finns :D

Rida och fixa stallet, sen ska man åka iväg och shoppa :D:D:D

happy face typ ;)

Men hade bra så länge possposs :D<3

hihihi <3

Nu är jag tillbaka! :D

Efter en veckas vila, eller ja det har ju inte varit en vilo vecka precis utan tvärtom.. Sjukt mycket i skolan, men nu är det snart slut och man kan känna doften av skolavslutning och det är UNDERBART! :D

Ja kan ju berätta hur det gick på tävlingen och  så kan jag säga att vi kom på en 2:a placering , härligt härligt! :D<3

Film från tävlingen ::



Den blev jätte suddig , blev ngt konstigt med kameran,, men jaja!

Jag var helt nöjd med han faktiskt , han tvekade mot 7:an men jag tryckte bara till han så gick det. Visst mycket vi måste jobba på men det är iaf en början! :D

Den 2/6 åker vi till Åsbo ponnyklubb för att tävla också, då följer Evvo och sparky också med, så det blir en riktigt topclass tävling ;) hahah!

En awesome dag dessutom, jag fyller år då ,, Sweet sixteen ,, :D:D heheh!

Men nu ska jag nanna för imon blir det iväg o shoppa lite och rida såklart :D possposs




Helt knasigt XD

Hej bloggen förlåt, asså min data fuckade riktigt mycket i går ... gick inte att gå in på den så blev tyvärr inget bloggande i går kväll:(

Men jag kan ju berätta en bra nyhet och det är att Jag och Maccis på en 2:a placering idag på hemma tävlingen :D:D

snacka om att jag blev glad efter ^^

ni får filmer o massa bilder ikväll, nu ska jag ut och mocka och pussa på mig älskade ponny bus :D

possposs <3


haha smak prov från igår kommer massor med bilder ikväll vetni ;)


we r who we r ;)

Men halloja bloggen :D

Va ett tag sen nu ja, blir så nu när det lider mot slutet av skolan uffff, mkt i skolan nu vetni! 

ja vi kör en to-do lista direkt tycker jag faktiskt ! 


* Ut o mocka (mocka, fixa vatten, mat och höa och sopa stallet) 
* Plocka fram gerjor till köp och sälj grejen ;)
* ta in Maccis fixa han och jogga han en runda
* Bada Maccis :D:D
* Fixa svansen(fläta o.s.v) fixa manen och sånt
* Putsa träns och stövlar och byta schabrak 
* Ta in och tvätta benskydden
* Gå in o käka sen SOOOOVAAAA

ja ni förstår nog vad som händer imorgon då ;) hhehe juppjupp det blir hemma tävling på Maccis, ¨så får vi se hur det går ! 

men blir nog kanske lite bloggande ikväll , så nu ska jag gå ut och korta ner mig fina långa lista :D 

possposs 



 

BAMBAM !

Jaha, nu får vi se hur länge vi överlever, för tydligen så ska ju jorden gå under på lördag. Ajdå, jag som ska tävla då, hehe ! ;) De som tror på gud skulle hamna i himlen, medans resten skulle få lida här ner på jorden. Ajdå,säger jag bara igen !

Kommer ligga lite lågt med bloggandet fram till sommaren då jag har så sjukt mycket läxor framöver. Känner mig död bara av att tänka på det.. Fast håll utkik ändå, för risken är stor att jag känner för att blogga när jag har tid. Fixar hellre ihop ordentliga inlägg än något stressat, snabbt inlägg !

Tiden går snabbt ska ni se, snart e det sommar och då börjar bloggandet på riktigt igen ! Glöm mig absolut inte tills sommaren ! Lovar att iaf lägga in tävlingsresultat osv.. (:

Kan ju snabbt tillägga att jag just nu är mest sugen på nr 3, men vad tycker ni ? Låter det som en bra idé ? :D


Ha det bäst !!!!


Pusspuss




Förlåt !

Jag orkar verkligen inte blogga mer, förlåt, men asså just nu så finns det så mycket saker som snurrar runt i mitt huvud.. Orkar inte tänka klart. Massor i skolan, andra saker jag måste ta itu med osv..
J A G  B L I R  G A L E N !
 

Bloggar imorgon, då jag förhoppningsvis ryckt upp mig lite ! Hoppas verkligen att detta kommer funka ! Behöver verklingen bli lite gladare nu, hehe...

Kan ju iaf säga att eftersom Sparky vilade idag fick jag rida en liten sväng på Acke i trav och skritt. Haha, för det första är han en väldigt grön femåring och dessutom så är han uppemot 1.70, så det var ganska annorlunda. Men det var riktigt kul att få testa att rida någon annan ibland !

La in två bilder på honom härom dagen, men ni kan lika bra få en till !


Av att bara rida honom lite i skritt och trav kändes han skitfin. Han var så jäkla lätt i munnen och jäklar vilket steg han har !

Jag kan säga att Sparky var ganska glad att få  stå inne eftersom det ösrengnade ute. Han såg ganska glad ut när han såg att jag inte kom ridklädd utan lät honom gå in och äta i boxen direkt. Åh, söta ponny.. Du lyser upp mina dagar ! <3

Hoppas ni förstår ! (:

Pusspuss


Kära läsare ! ;)

Nu beger jag mig till en runda och fixar lite. Sparky ska vila då han haft en mycket tuff helg. Lovar att blogga om något skoj ikväll ! Så håll utkik !

Pusspuss


Lite snabbt om mig själv ! (:

Kom ju på att nya läsare kanske inte vet, så mycket om mig så jag drar snabbt igenom lite fakta ;)






Ja detta e då jag ! ;D

Jag heter Evelina Åhlén och jag fyller 16 i november. Jag bor i Perstorp, Skåne, i ett nybyggt hus. Min foderhäst, Horsvangs Sparkling Dancer, har jag i ett privatstall cirka 5min från mig. Jag går i andra terminen i 9:an, så det e ganska mycket plugg men jag överlever. Tur att jag har lätt för att lära mig saker.
Jag e en superglad person, som älskar att skratta och att göra andra människor glada ! Dessvärre har jag mina dåliga dagar och mina väldigt envisa dagar som gör att jag tycker illa om mig själv ibland men jaja, alla har ju bad days ;)
Jag har ridit länge och gick först många år på ridskola. Där fick jag tävla en superfin b-ponny som hette Linners Sky High. Efter det har jag ridit tre olika d- ponnier, varav två har varit foderhästar. Innan ponnyn jag har nu hade jag en supersnäll, fulsöt ponny som hette Turbo. Han var helt underbar.
Nu har jag då världens bästa och värsta ponny. Han har mycket humör och har han en dålig dag blir han sur för det mesta, men det är bara att strunta i. Han e brun och född år 2004. Han är efter Merlyn Welsh Calibra WDH 41 och undan Englyst Emmaly WD 126 och är en welsh cob, 143,5 cm i mankhöjd. Jag älskar honom sjukt mycket och han e så undebart gullig ! Har haft honom i snart två år och vi ska börja tävla mer nu i sommar och höst. Förhoppningsvis med goda resultat. Angelica Bjerle äger Sparky, som han kallas. Hon hjälper mig mycket och jag kommer alltid stå i skuld till henne efter att jag fått låna en underbar ponny som Sparky !! :D
Här kommer några gamla(redan uppvisade) bilder på min älskade, för som man säger: En bild säger tusen ord !




Så, that's it ! Hoppas ni får en bättre söndag än mig !!

Pusspuss !







Like my style ;D

Min Lördag blev faktiskt väldigt lyckad, undarbara hästar, underbara människor och Eric blev ju 3:a !!! :D

Japp japp, jag har precis ridit en runda och ska sanrt ut och mocka och sånt ni vet ;) sånt man bara älskar eller hur är det ;) ?

Jag har kommit på en sak som jag tänkte införa på bloggen och det är olika typer utav känslor,, Detta är en häst blogg och känslor spelar stor roll i häst världen, är du glad blir ofta hästen glad, är du arg och irreterad, smittar det av sig på hästen.. Jag tänkte då skriva lite om olika känslor vi får ibland allt från kärlek till hat ja ni fattar , skulle det va roligt tkr ni ? :)


fint eller va tycker ni hah ;) 

 


Mjaaouuuw !

Tillbaka från träningspasset. Sjukt vad stel jag är i hela kroppen, funderar på om det är träningsvärk eller ngt... min rumpa gör iaf så fruktansvärt ont ! hahaha !

Iaf, nu är det dags och sätta sig med mitt fysikarbete såå att jag slipper vara uppe hela natten. Det känns som en bra idé !

Slänger upp ett par fina bilder på Acke, från mitt stall, då han e så jäkla sööt ! :D

Enyoy !





Tagga, mindre än en vecka kvar till tävlingen !! & på söndag ska jag på dop, så ni får kanske stå ut med någon bääbisbild sen på min brors lilla unge ! :D Ska iaf be Ange att filma lite idag, om hon vill ! Kan ju vara kul för er att se ett vanligt arbete i paddocken ! :D

Pusspuss




beslutsångest !

Efter att denna sommaren är slut, så behöver jag verkligen investera mig ett par nya stövlar. Gillar de flesta ifrån Di Niro, men vilka tycker ni är snyggast ?


Kommer det inte några andra, som jag gillar bättre så blir det några av dessa ? Så kom igen, VAD TYCKER NI ?
Kan ju alltid hoppas att de har gått ner i pris tills dess (aa)

Pusspuss


Ojojoj !

Heja Eric Saade ! Hehe, snart måste jag sova om jag ska orka hela min fullsmackade söndag.

* Ska upp vid åtta och springa typ en mil :)

* Sen direkt hem och skriva klart mitt fysikarbete och börja plugga till samhällsprovet

* Sen ska Ange hjälpa mig när jag rider Sparky (:

* Sen blir det plugg plugg plugg !!

Så vi får se hur mycket jag hinner blogga :o Hoppas ni överlever ändå :D


Snygg häst, som står i mitt stall ! Gillar bilden skarpt ! Han e fem och hahah han liknar ett rådjur tack vare sina långa öron ;)


Pusspuss


Vinslöv !

Söta Sparky :



Snygge Maccis :



Kommentera gärna !

Pusspuss



HAHAHHAHHAHAHAHHAHA !!!



Ni måste seriöst se denna videon hahahaha, har lagt till konstiga effekter så vi ser ut som gele typ hahaha xD gud vad jag har skrattat !!! Vår nya ridstil kanske ? ;)


Videon !



Lite random dressyrmoment :D Han har verkligen börjat flytta sig bra i skänkelvikningarna !

Ska fxa en asrolig video hahah, skrattade när jag höll på med effekter osv ;)


Go Morgon !

Hej kära läsare, ni undrar säkert varfan jag tog vägen hah! kan jag säga att jag också gjorde XD

Jag har precis sprungit 8 km , tränar för fullt till på onsdag! Då blir det altarsentsloppet ;) = 1 mil

Idag har jag som sagt sprungit en runda och nu tänkte jag gå ut till mina stallet. Mocka och fixa allt innnan jag rider ;) Sen ska jag rida, tänkte ta en skogsrunda på Maccis och bara busa massor :D Sen ska jag klättra med Sibanta tänkte jag eller ngt sånt lite lungare, eftersom jag hoppade henne igår :)

Ska även in till perstorp i dag, tänkte sova där, så får man se vad osm händer där :D

Skirver sen och jag loooooovar att göra det också ;) !

possposs




haha nawe min sötnos, ja jaag är ju inte de bästa fotgrafen men man ser ju att det gömmer sig en sötnos där ;)



Godmorgon kära läsare !

Idag ska massor göras ! Måste påbörja mitt arbete i fysik och plugga till mitt samhällsprov på måndag..
Ska ju självklart till lille plutteponny också, får se när det passar i mitt schema. Höhö, om jag hinner tänkte jag putsa av mina grejer lite, så att det inte blir lika jobbigt att putsa allt på fredag.

Ska ut en längre springrunda idag, sköööönt !

Men ska plugga lite nu, bloggar snart igen !!

Pusspuss


choklad <3 Evelina

Hoppas ni har haft en bra fredag allihopa ! Har just fixat ihop en liten video på mig och Sparky, så slänger upp den här så fort den är färdigladdad (:
För övrigt är det dags för fredagsmys för min del nu jaa ! Blir film och massor av älskad choklad, MUMS !

Imorgon rider Ange Sparky en runda, blir kanske att jag fotar några fina bilder ! Det får ni se imorgon isf !

Får väll även ta och snacka med My ! På bloggen är det i alla fall svårt att finna spår ifrån henne ! :o ;)



Dumma youtube ville inte sammarbeta med mig just nu, så får lägga in videon imorgon ! Nu e det dags för mys..

Pusspuss, vi ses imorgon !


fun fun fun !

Yeeees, it's friday !!!! Har väldigt svårt att förstå att det är mindre än 20 skoldagar kvar ! Hahah, så sjukt övertrött, så att det inte är sant !! Haha, man skulle nog kunna få mig att skratta åt vad som helst, höhöhö..



Haha, har "dagens tips, dagens tips.. Lalalalala.. dagenstips", på huvudet hela tiden xD

Nu ska jag snart ner till pållen och jogga och klättra i branta backar. Tro mig, vissa är läskigt branta, men det är bara bra för Sparkys muskler så nu jäklar ska han få jobba ! Ska även jogga en ordentlig runda i lägre form och som vanligt göra lösgörande övningar. Ikväll slänger jag in resten av bilder, låter Awesom ellerhur ? :D

BTW !! Vi har snart utklädningsdag i skolan och jag har ingen aning om vad jag ska vara. Någon som vill hjälpa till att komma på något jag och My kan vara ? Vi vill komma på något riktigt bra, men det är inte så lätt ! :o

Pusspuss, vi hörs ikväll !!



Dagens pass

Måste säga att kommentaren vi fick igår kväll gjorde min dag :) Så sjukt snällt !

Emelie Hultgren om FRÅGESTUND !:
Hej my och Evelina! Jag älskar er blog, den e väldigt intressant och inspererar mig något enormt. Det kan bero på att jag själv äger en häst i karlskrona. tävlar en del men tränar för det mesta. min fråga till er är : hur ser era markarbetes banor ut? //emilie, karlskrona :D

Passade alldeles utmärkt med denna fråga eftersom jag red Sparky ett riktigt markarbetspass idag. Världens bästa Becka, hjälpte mig med avstånd och fotade lite grann !
Jag har egentligen inga direkt speciella markarbetesbanor utan rider mest för att få honom genomarbetad. Blir då att få rida en del skänkelvikningar, öppnor, övergångar osv. Allt för att få honom lyhörd och uppmärksam.


Såhär kan ett varv under en uppvärmning i trav se ut för oss. Man kommer antingen i höger eller vänster varv och rider några steg rakt upp. Sen gör man skänkelvikning ut till spåret. Väl ute på spåret kan man gasa och samla lit för att se så att allt stämmer. På kortsidan gör man en eller flera avsaktningar tll skritt, beroende på hur bra hästen lyssnar. Väl på nästa långsida lägger gör man öppna för löshetens skull. Sen rider man rätt upp igen och flyttar skänkelvikning för den andra skänkeln.

I galoppen ser man först till att hästen tar galoppfattningen bra. Efter det ökar jag och samlar omvartannat just för att se till att hästen lyssnar. Brukar även göra öppnor i galoppen på långsidorna samtidigt som jag samlar, just för att öka samlingen något mer. Gör även många volter och avsaktningar till trav. När Sparky är på sitt dragiga humör galopperar jag tre galoppsprång, saktar av till trav eller skritt och tar sedan en ny galoppfattning igen, tills han släpper efter och slutar dra.

Idag kände jag för att öka aktiviteten i hans bakben, så jag la bommar som bilden nedan.


Alltså, höjden och avståndet kan ju varieras beroende på vilken slags träning man vill ha. Tog det rätt lungt idag, annars skulle jag nog kortat avståndet lite mer mellan hinderna så att han skulle fått samla sig något ännu mer. Red ju även ett par travövningar så hans bakben började bli rätt trötta. Använder denna övningen så att hans galopp kan bli starkare, så att han så smånigom kan sätta mer muskler.
Studs är en annan bra övning om man vill öva b.la. kvickheten och ryggmusklerna. Då tar de inte ett galoppsprång utan tvingas hoppa upp direkt när de landat. Man förstår ju direkt att det ger rätt bra träning.

-* Galoppbommar *-


Gjorde även en övning där man har bommar på ett böjt spår, varav två bommar är upphöjda. Snacka om att han tog i med bakbenen ! Just det jag försöker komma åt, att försöka få honom att jobba ordentligt med bakbenen. Kände verkligen att jag kom dit vi ville efter dagens pass.



HAHAHAHAHHAHAHHA !  Men tro inte allt var frid och fröjd, för han fick ett dampryck där han drog några bocksprång. Han blev först rädd och sen satsade han. Fick tyvärr inte med det på bild men fick en annan väldigt fin ögonblicksbild, som är tagen precis efter bocksprånget. ;)


Hoppas svaret blev tillräckligt bra ! (:

Imorgon blir det lite backträning med ponny !

Hörs imorgon, nu ska jag sova !

Pusspuss !!



Torsdag.

Usch usch usch, blir nästan illamående av att tänka på alla återstående prov och läxor som ligger framför oss. Sjukt mycket har jag iaf att göra !! Suck !
Iallafall, nu ska jag ner till ponny och rida lite markarbete i paddocken. Fick just en fråga om hur mina och Mys markarbeten ser ut så ikväll kommer det ett inlägg med massor av olika saker jag brukar syssla med !

Någon som har lust att se hur ja har det i stallet ? (:

Kan fixa ihop lite bilder eller en video från stallet till helgen, så att ni kan se hur jag har det. Låter det intressant eller har ni något annat ni tycker jag ska skriva om ? :)
Ska även fota lite bilder på vår underbara natur här i Perstorp. Här skulle funnits massor av underbara vägar här som man skulle kunna rida om det inte var något dumt hästförbud ! Blää !

Pusspuss

Lovar att fixa till lite bilder från tävlingen ikväll !!



FAILBILDER ! ;)

Failfoton av My :



Failfoton på blandade hästar av mig :





Hahah, vilka mästerfotografer vi är !!!


Jump Jump Jump !

Hade matte nationella och det gick sjukt jäkla bra ! Har nog däremot aldrig gjort ett sämre tyskprov.. suck, hoppas jag behåller mitt betyg !

I alla fall, sm ni vet enligt mitt schema så ska jag ut en runda i skogen idag. Inga direkta läxor till imorgon så ikväll ska det bannemig bloggas, tror jag ! ;) hehe, blir kanske fixar en del tidsinställda så att jag slipper blogga lika mycket imorgon. Tror nämligen att jag har mer i läxa dåja !


Fixar in några bilder i taget så har jag inte lika många att fixa sen ! ;)


Vad tycker ni om Macces stil med mulen då ? Hehe, jag tycker han är rätt charmig ;)

Pusspuss, tänkte fixa ihop lite failiga bilder som antingen jag eller My fotat, höhö. Är jag med på bild så är det mästerfotografen My som fotat ;)



Tipstipstips !

Måste säga att knott och skit har redan börjar hemsöka våra stackars hästar, så glöm inte bort flugmedlet ! Kände att Sparky har en massa bett redan, så just nu älskar han att stå och bli kliad. Han njuter som bara den.

Ett skit bra skydd är i alla fall Ultra Shield. Ultra shield finns att köpa på tex Hööks för 269 kr, och då innehåller flaskan 1,18 liter. Den är väldigt dryg, speciellt med tanke på att skyddet ska räcka i upp till två veckor, men brukar gör det lite oftare.

Produktbeskrivning från Hööks:
Bekämpar flugor, myggor, knott, bromsar, fästingar etc. Ohyran landar på hästen men biter inte. Då Ultra Shield är så effektiv är den mycket bra för hästar med eksem. Skyddar din häst upp till 14 dagar.
Föl mindre än 12 veckor får ej behandlas. Godkänd av kemikalieinspektionen
.




Och till er med hästar med rosa mular, glöm inte bort solfaktorn ! ;) Jag har helson med solfaktor 8 och det hjälper ju en del. Om jag inte smörjer in Sparkys näsa när det e soligt kommer han snart att likna Nasse, istället för att vara vit/ljusrosa, hehe.. Låter kanske rätt sött med lika bra att vara på den säkra sidan ! :) Kostar under en hundralapp på t.ex. Börjes.

Ett annat bra medel som jag tycker fungerar och som är värt pengarna under tiden hästarna går på bete är Switch. Den fungerar riktigt effektivt mot fästingar, men inte lika br mot knott. Men hjälper gör det verkligen ! Priset är dock 499 kr på hööks, men det räcker väldigt länge till en häst, så jag tycker det är värt det ! Tycker Switch är det ända som verkligen hjälper.

Produktbeskrivning från Hööks:
Mot knott och fästingar på betesgående hästar.
Knott kan bli en verklig plåga för hästar på bete pga av sin talrikedom och sina smärtsamma och irriterade stick. Stoppa därför knottplågan innan den börjar genom att behandla dina hästar med Switch pour on. Vissa hästar och då speciellt islandshästar lider av överkänslighet mot saliven från vissa arter av knott. Då en överkänslig häst blir biten av knott blir det angripna området mycket irriterat och hästen kliar sig intensivt för att bli av med klådan. De kan fortsätta att klia sig till allt hår är borta och huden blir bar, svullen och sårig.
De fästingburna sjukdomarna Ehrlichios och Borrelios har blivit alltmer uppmärksammade under senare år. Det bästa sättet att hindra att hästen blir smittad är att förhindra att den blir biten av fästingar. Switch pour on minskar risken för fästingbett.

 

Ja tre STORA hissar till dessa produkter !

Vad tycker ni ? Har ni några egna produkter, som ni tycker är bra som jag helt enkelt missat ? (:

Skriv en kommentar ! :D

Pusspuss



Veckans Schema !

Tisdag : Dressyrträning

Onsdag : Jogg & skritt i skogen !

Torsdag : Jobb i paddocken

Fredag : klättra och jogga massor i skogen

Lördag : Ange rider Sparky

Söndag : Ange hjälper mig när jag rider Sparky !

Pusspuss !



FRÅGESTUND !


Tänkte att det kunde vara dags för en lite frågestund, var inte blyga och bomba nu ner oss med frågor ! ;)

Tack !


Dagens träning !

Det gick halv kasst i början då han inte riktigt ville lyssna. Det var riktigt varmt så han försökte springa iväg istället för att jobba. Men fick tag på det senare och efter att ha gjort en massa skänkelvikningar. Han är verkligen super i skänkelvikningarna nu och flyter på mycket bättre sen vi började träna dressyr varje vecka. Avslutade även med några travökningar, hehe, det är verkligen awesome att känna kraften under sig i ökningarna. Han har verkligen börjat ta i, vilket är väldigt skoj ! Mamma filmade så kan se om jag får in en lite video, senare i veckan. Nu ska jag plugga massa så vi hörs imorgon !

Fick bli en liten bild i repris, men tänkte att det kunde vara skoj att lägga in en dressyrbild efter en dressyrträning ;) Om det slutar att vara så dammigt ute snart, så är det dags att börja träna ute och då lovar jag att jag ska fixa en kompis som kan fota lite ! :D Någon som e intresserad att fota lite kanske ? ;)


Pusspuss




Nu är vi igång i gen :D

Ja då ser man att Evelina har vaknat till liv igen ;) haha nå skoja bara, men vi har otroligt mycket i skolan nu, ´det känns som att väskan väger ton varje dag ... och det blir värre och värre.... -.-

jag bloggar mer senare, mååååste verkligen , plugga lite nu så ha det götttt så läng :D

possposs


i'm sooooo happy !

Jag får underbara känslor av detta underbara vädret ! Vill bara skratta och le ! Nu ska jag bara snabbt städa av på mitt rum och sen slänga mig i solen i någon timme med tyska plugg  ! Awesome ! Sen blir det dressyrträning i denna underbara värmen ! ;)

Fick bli en snabb bild på bästa ponny från helgen !

Tråkigt och snabbt inlägg, jag vet, men får blogga mer ikväll !!



Pusspuss


massor av plugg !

Blir massor av plugg nu och massor av taggande musik ! ;)

För att göra både mig och er läsare lite gladare, så tänker jag sprida lite vårkänsla på bloggen ! Bra va !?



Nu blev allt genast mycket trevligare, ellerhur ! ;)

Nu ska jag plugga och sen sooooova !!

Ses imorgon !

Då blir det lite dressyrträning !

Pusspuss



Smakprovet !


Ja, nu äntligen ville bilderna laddas in ! Gött ! Nu är det bara upp till er om det ska komma fler bilder eller inte för som sagt, finns där inget intresse för att se bilderna så är det ju inte lönt för mig att sitta och redigera dem ;) Kommentera !

Pusspuss


Jag har tagit massor av skit, får se hur länge jag pallar.

Jaa vet inte riktigt vad jag ska säga om bloggandet denna vecka, jag e sjukt ledsen ! Men helt ärligt, har av olika anledningarna inte haft lust att blogga om hästar. Kändes liksom som om min framtid var ganska oviss, men nu har jag ordnt upp mitt liv igen ! Hahah, känns sjukt konstigt att skriva igen, har inte varit inne på min data sen för exakt en vecka sen !
Har en del att berätta, tävlade i vinslöv idag och han gick helt okej. Andra utetävlingen för året så jag e nöjd. Fick ett ner, men så länge han inte stoppar är jag nöjd ! I andra klassen hoppade Ange honom men han var skit trött både psykist och fysiskt så de blev uteslutna på 6:e hindret. Han orkar helt enkelt inte med två klasser i nuläget. Det var även väldigt varmt idag och banorna var långa så skulle jag varit honom skulle jag också varit tröttt.. ;) Efter en lång vinter och blodmaskar efter det så har hans kondis försämrats en del, men det är ju bara att ta nya tag ! Taggar till hemmatävlingen den 22:de !
Han går ju ordentligt 5 - 6 dagar i veckan så han byggs nog snabbt upp igen !

Hur mycket rider ni era hästar under vintern ?

Har massor av bilder från tävlingen på både Sparky och Maccis, är det något ni är intresserade av att se ? :D Känns ju inte riktigt lönt att lägga upp bilder som ingen vill se, så kommentera !

Smakprov :

Jaha, här skulle funnits två fina bilder, men blogg.se ville inte riktigt sammarbeta ! (Bajs !) (a)

Pusspuss




Lagom taggad!

Go morgon alla läsare, vi kör en to-do lista direkt, känns som ett måste! :D

* äta frukost, göra vid mig, sätta på mig kläder o.s.v
* plocka ihop, pass och videokamera
* vänta på att min kusin ringer, så ja vet lite hur de ligger till i tiden
* Gå ut och packa transporten, sadel, träns o martingal, benskydd, hjälm, väst, ridstövlar, hink, borstar och sen lite mer som jag inte kommer på jjust nu haha;)
* Ta in Sibanta och börja STOR borsta henne, eftersom hon är ute i hagen nu och rullar sig massor -.-'
* När hon är klar så blir det lasta in henne och ta sig ner på tävlingen :D

Jag är riktigt taggad kan jag säga, vår första tävling ihopa någonsin!

Mitt mål idag är ju så klart att gå nolla, men ja ska bara ta det lite lungt o ta det som det kommer, vet inte hur hon är på tävlings platser så man et ju aldrig, men man får hoppas på det bästa :D

possposs och håll nu tummarna för att det ska gå bra :D


hah älskar sånna här bilder, så otroligt proffsiga ;)


Go Morgon-...

usch va jag har mått dåligt,,, Igår hade jag maginfluensa och ja tror aldrig jag har spytt så mkt innan... så nu dricker ja resorb ( vätske ersättning) och shit va jag längtar tills ja kan äta igen XD heheh ja sov lite inatt faktiskt, trodde aldrig ja skulle kunna sova men men det gick :D Jag får hoppas jag mår bättre under dagen, så jag kan ut o rida lite, vill verkligne tävla imon, men mamma tycker ja ska stryka mig men wtf vill inte missa första tävlingen på min prinssesa och defenitivt inte nu när det är hemma tävling :)

Nu ska ja kolla film hade jag tänkt så blir mer inlägg senare :D


Behöver er hjälp som valingt ;)

Jag kan inte bestämma mig vad jag ska ha på mig på tävlingen..

Det står mellan :


1. Min JW kavja, min är svart dock!


2. Min Kingsland tröja, dock är min grå

Så vad tycker ni, kavaj eller tröja. Kommer ha mina tretorn stövlar till och mitt marinblåa dyon schabrak ???


OJOJOJOJ

Blogg torka eller vad?

nä nu måste vi skärpa oss helt seriöst! har varit sjuk så har inte orkat starta datorn äns, helt sjukt..

Iaf undertiden jag inte bloggat har jag hunnit hopptränat både Maccis och Sibanta och det har gått väldigt bra på båda, så nu taggar jag grymt mycket inför helgen!

Jag sak ner på hemma tävlingen med Sibanta och hoppa en LD+5 och en LC, vilket ska bli väldigt intressant ;D


Nu ska jag försöka plugga lite har två inlämningar som skulle va inne i dag och jag har inte börjat på dem äns -.-'

JAja ni får ha de så bra så länge possposs


bild på lilla pärlan min <3


Hemma Hemma !

Kom hem inatt efter en underbar vecka i Turkiet ! Sjukt trött och har massor av läxor att ta igen så blogga imorgon igen ! Då tar jag tag i bloggandet igen !

ha det bra, så hörs vi imorgon !

Pusspuss


RSS 2.0