Sjjjukt kasst!

Asså det regnar ute, typ sadface :( , Menar nu vill man väl ha vår och sommar och allt det, är ju faktiskt bara typ 2 månader kvar på detta läsåret! Sen slutar jag nian helt sjukt , kommer sakna alla jätte mycket.

Nej att tänka på det gör mig helt saad , så ska istället berätta om ridturen idag :) Hoppade Sibanta idag , och det gick bra, hon är världens snällaste häst asså , hoppar nästan i alla lägen , helt sjukt XD bara jag som måste komma mer tillbaka efter hinderna , så får träna massor :D

Maccis skrittade jag bara en runda , det regnade ju så va inte jätte sugen på att ta ngt hårt pass precis, man han är lycklig ändån ;)

Nu städar jag mitt rum på riktigt hehe lovar det är sant nu, så i dag ska jag va klar med det :D

MEn ska fortsätta så jag blir klar i dag hehe pusspuss


Inlägg ifrån http://dressyrmupparna.blogg.se

Citat ifrån Linn på http://dressyrmupparna.blogg.se :
"Det finns väldigt många olika metoder om vad som är rätt och fel i både hästhållning och ridning. Här kommer min version om hur man bör behandla sin häst under ett ridpass.

Ibland när jag läser kommentarer som ploppar upp på våran blogg så blir jag helt bestört rent ut sagt och ledsen för hästarnas skull. Hur kan man säga att man älskar sin häst och att det är ens bästa vän när man skiter fullständigt i att man gör illa sin häst? Hur kan man vilja skada någon man älskar?

Jag tycker att ridsporten är på väg utför, det är allt för många som bara tänker på ytan. Hästen ska kröka på nacken och sprätta med benen till vilket pris det än kostar. Om man så ska dra igen nosgrimman av alla krafter, slita hästen i munnen, spänna in den i en onaturlig och skadlig form med inspänningstyglar, hacka hål i sidorna med sporrar. Allt detta för att man inte tagit sig tid att skola hästen rätt och riktigt från början. Man ska alltid försöka få hästen så uppmärksam så möjligt för så små och mjuka hjälper som möjligt.

Jag förstår mig verkligen inte på människor som sover gott om nätterna när de vet med sig att de gör illa sina hästar för att de ska ”springa fint”. Jag tycker att man ska lära sig rida i stället för att ta till våld!

En gång när jag red Philiac och han var bråkig och drog iväg så tog jag tag i honom, jag ryckte inte men jag tog tag i honom. Direkt när jag gjort det mådde jag så fruktansvärt dåligt över det att ni inte anar! Jag började storböla! Att dra en häst i munnen är bland det värsta jag kan tänka mig. Jag kan verkligen inte greppa hur folk kan göra så utan att känna sig fruktansvärda och brutala? Kan någon förklara det för mig?

Anledningen till att jag ofta tar upp detta är för att jag tycker att det är så viktigt att folk blir mer medvetna om att det INTE är okej att göra sina hästar illa för att de ska gå bra. Det finns bättre vägar att ta sig dit på!"

Jo, visst håller jag verkligen med om att man inte ska sitta och slita och dra i sin häst helt i onödan, MEN enligt mitt ridsätt och tränare är det okej att ta tag i hästen EN gång ordentligt för att sedan åter lätta. I skogen vill Sparky gärna dra väg och knäppa av i nacken så att man knappt får stopp på honom. Kommer en del folk och finns en del större vägar vid ställen jag rider på, så enligt mig tar jag heller tag i honom ordentligt EN gång så att han förstår att det inte bara går att springa. Risken finns ju annars att vi antigen rider på någon i skogen eller blir påkörda av en bil. Ser hellre att jag "rör till" Sparky i munnen en gång så att han saktar ner och lyssnar än att vi blir påkörda av en bil. Sparky är liksom den lite lata ponnyn som gärna försöker komma undan igenom att antingen bara springa eller knäppa av i nacken. Ber då först honom lite snällt att sakta ner igenom att ta en halvhalt. Lyssnar han inte så tar jag fler halvhalter. Om han fortfarande inte lyssnar så tar jag tag i honom lite mer bestämt en gång. Resten av ridpasset lyssnar han mycket bättre och mer uppmärksamt för jag har satt en gräns som innebär att han måste lyssna. Känner att hästar måste ha respekt för de är ju trots allt stora och farliga djur om de skiter i en. De är ju trots allt inte några små dockhästar. Självklart skulle jag aldrig få för mig att skada Sparky men ser gärna att jag har en uppfostrad och lydig häst.
Samma sak är det med sänkeln, som han gärna ignorerar(är inte som att han inte förstår). Han vill gärna gå och lusa och ber man honom försiktigt att gå lite mer framåt så svarar han inte. Brukar upprepa skänkeln men han ignorera den ändå. Då bankar jag till honom lite hårdare med skänkeln EN gång så att han går framåt. Direkt efter lättar man ju så då får han sin belöning. Hur ska de annars veta vad som är rätt och fel ? Han vaknar då upp och börjar lyssna. Jag vill ju helst ha en häst som lyssnar direkt för mina hjälper så då tycker jag det är okej att ta tag ordentligt om de ignorerar helt. Vill gärna höra om era tanskesätt, så vad tycker ni ?

Linn är verkligen jätteduktig och jag gillar deras blogg, men alla får ju ha egna tankar och tycken ! ((:





Dåligt väder !! :(

Känns som om det är höst igen ju ! Bläbläblä.. Ska till Sparky snart och skritta/jogga en runda. Sen blir det plugga, jippie ! Mitt öra är iaf bättre så känns ju lagom skönt iaf :D Kanske blir det lita gamla bilder ikväll eller ngt annat roligt, så glöm inte att checka in ikväll ! ;)

Puss sålänge !


VILL HA SOMMAR & SOL !!


Vad vill ni läsa om ? :))

Har ingen aning om vilka våra läsare så snälla ni, vad vill ni läsa om ? :) Skriver om vad ni än ber om, skulle varit roligt med ett par förslag !

BTW
, såhär ser min avslutningsklänning ut :



Vad tycks ? Börjar faktiskt närma sig avslutning snart och jag kommer grååååååta :(
Känns lite deprimerande att behöva lämna sina älskade vänner och jag kommer sakna våra underbara skratt.. Uschuschusch, nu ska det inte bli några deprimerande tankar ! Inte bra innan man ska sova !

Hahahahah något kul för att lätta stämningen ;)



HAHAHHAHA så här fint såg det ut när jag red hemifrån, påväg mot stallet. Hehe, brukar liksom alltid stanna utanför mitt hus med Sparky när vi är ute på äventyr. Vi båda får ju alltid lite gotta då, hehe, eller speciellt Sparky förstås ;) Mamma, bjuder ju gärna bort våra knäckebröd ! Fick ett äpple och en banan. Åt äpplet först  och undertiden fick bananen sitta i sadeln. HAHAH, kan tänka mig hur det måste sett ut i andras ögon. (dålig bild, jag vet men kunde inte hålla handen still när jag red) (a)


Bara för att jag är sugen på att baka massa gott får det bli en mättande bild :D Slemmigt MEN mättande ;)

Nu ska jag duscha och sen läsa ur den andra boken ur Vampire diaries serien :D

Pusspuss


HAHAH

Just nu sitter jag vid datan och skrattar, för jag har musik igång men hör den knappt !
hahah, ganska underbart då jag sluppit höra alla andra och bara kunnat höra mig själv, haha, snacka om att få sin egna vilja igenom ! Haha nä men locken för mina öron får gääärna släppa snart.

Red Sparky en lång runda i skogen. Wow, säger jag bara i traven. Han var sååå lung och fin och man kunde bara sitta och njuta, mums på ponny plutt ! I galoppen däremot sa han WWWWWRRRRRRRROOOOOOOOOOOMMMM !! Han sprang som en dåre och vlle verkligen inte stanna. Gjorde några övergångar tills han lyssnade och sen lät jag honom dra ut sig en stund. Underbart att man kan göra det utan att halka nu.. Man kunde verkligen känna hur ha njöt. Han riktigt sträckte ut sig och sprang som en liten dyracell kanin. Haha han hoppade faktiskt rundor lite också. (a) Förresten, han brukar aldrig lyssna när jag ber honom byta galopp i skogen men oj, idag kunde han det flera gånger efter varandra. Sjukt kul kändes det, börjar få lite bättre koll på honom nu ! :D

Testade mina hööks saker och allt passade bra. Var även duktig och städade mitt skåp, så i helgen blir det en puts lördag så att all utrustning är supersnygg !


Ser inte så städat ut men bilden är dålig. Vet i alla fall precis var jag har alla mina saker nu ! (WOW) Nästa gång jag ska ta ut pållarna tänker jag fota/filma stallet så att ni får se hur jag har det ! :D

Pusspuss


tJOO!

Jaaadå , onsdag idag ju vilket är awesome! :D

Red en mysig runda på båda blev typ skritt rundan , så mysigt, sen mockade jag och tog in pållarna. Så nu står dem och mumsar på hööet!

Har precis duschat och bara längtar till helgen :) Fredagen kommer bli awesome och lördagen och söndagen.. För på Söndag bär det av till Skyrup, på pay and jump med båda hästarna :) Sen får vi se hur det ser ut med tävlingarna framöver ;) Men kan ju säga att jag är sjukt taggad för att börja tävla dem igen!

Nej nu ska jag plugga lite och sånt roligt -.-  så ni får ha det awesome gott!

possposs


Ajjjj !

Den dagen har inte varit för roliga asså..
Pluggade på biologin igår kväll, läste om örat och hur man får öroninflammation osv. Gissa vad ?!?! Vaknade mitt i natten och hade sjukt ont i mitt vänstra öra. Ätit alvedon hela dagen och nu har jag lock för det örat hela tiden, hmm.. är det inte bättre imorgon blir det väll för lilla mig att besöka vårdscentralen, jippie ! Vi får hoppas att jag bara är allmänt förkyld och sjuk ! Måste ju träna stenhårt med ponny !
Ska glo lite TV och sen ska jag prova alla Sparkys nya saker från hööks ! ((: Ska fotografera mina köp :D


Sparkys öga, fotad med mobilkameran (a)

Pusspuss




TÄVLINGEN !!!

Vi kan inte starta tävlingen förrens flera anmäler sig, så snäääällla ANMÄL ! :D

Outfits, finns i alla färger och former ! Man kan matcha det hur man vill så länge man själv tycker det e snyggt. Vissa kör på blått andra på grönt. Allt beroende på sina egna smaker. Så vad säger ni, bomba in en massa bidrag nu så att vi kan utse en vinnare !



Nu ska vi äntligen ha en tävling här ! Tävlingen går ut på att ni ska fota er finaste/snyggaste/häftigaste outfit och skicka bilden till oss ! Vinnaren blir länkad på vår blogg och kommer då få fler besökare till sin blogg ! Man kan skicka in bidrag varje vecka från söndag till lördag. Vinnaren meddelas och länkas under söndagen och sen är det fritt fram att skicka in bidrag igen ! Vi kommer även ha outfitsmåndagar där vi lägger upp outfitsen som inte blev utsedda som vinnare. Detta för att ni ska få insperation och få se alla andras smaker !

Såhär gör ni :

* Kopiera denna bilden ovan och lägg ut på er blogg med texten : Jag är med och tävlar om vem som har veckans snyggaste outfit, hos www.topclass.blogg.se.

* Kommentera sedan detta inlägg med en länk där ni sparat bilden, så är ni med i tävlingen. Adda [email protected] eller [email protected] och skicka ditt bidrag så e det bara vänta och hoppas att ni gjort ett bra val med outfiten ! ;)

Nu tror jag ingenting är glömt ! :)

Pusspuss !


Dressyrträningen !

Idag var en sån dag när man bara vill skratta och le. Han var sååå fin och lätt i munnen även fast jag inte orkade rida fullt ut. Är ju fortfarande ganska förkyld. Men han skötte sig verkligen super. Blev en massa klappar och pussar efteråt. ((:
Red igenom delar ur LC : 2 & LB : 1, så nu har jag lite små saker som jag ska finslipa på hemma. Antigen tränar jag på det i skogen eller ändrar mitt schema lite så att jag kommer ner till ridhuset någon dag extra. Är verkligen supertaggad inför tävlingen !! :D
Tror faktiskt att longeringen verkligen gav nytta eftersm han verkligen var super lätt i munnen och genomriden ! Kändes kanonbra !

Nu ska jag öppna mitt superstora höökspaket, sen ska jag plugga och sen blir det en stund framför TV:n innan sängen kallar !

Pusspuss, Ha en bra natt ! :D


Filmen !!

Här kommer filmen från Dag 2 haha!




Underbar dag!

Alltså idag va hästarna jätte mysiga och bara för gulliga :D

Red markarbete på Sibanta, har börjat tänka om lite och sätter mina mål för dagen. Istället för att (som jag gjort innan) ställa dem högsta kraven och allt ska bli prefekt. Jag är en människa som måste ha allt perfekt , allt jag gör måste va perfekt, jag måste vara perfekt. Det är sån jag är, men jag måste ändra på mitt tänkande , då det blir fel , för ingen är perfekt och allt man gör kan inte bli perfekt alltid.
Så det jag tänkte på idag var bara att få henne gå i en form där hon bär upp sig själv och där hon går med takt i steget. Det gick super i både trav och galopp arbetet så jag är jätte nöjd! :D

På Maccistränade jag också markarbete fast med mini hinder och bommar. Vilket är super nyttigt och skit kul! Red t.ex. Tre galopp bommar på en långsida med 2.5 m avstånd och sen 4-5m till ett kryss, det är nyttigt om man har hästar som försöker dra iväg på långsidor , då dem istället måste tänka på var dem har benen.

Sen att hoppa omhoppnings svängar på maccis är skit kul då han blir så sjukt taggad och kvik i benen, hah man måste få busa ibland annars tappar man glädjen med att rida ;)

Ni ska få filmen ikväll också , sne ska ni få se någont som är mindre perfekt hah ;)

pusspuss


Förinställt kvällsinlägg !

Just nu kommer jag dressyrnörda mig i ridhuset, så det är inte säkert att jag hinner blogga mer under kvällen. Har ju en del läxor.... Så här får ni en liten hälsning från mig ändå ;) Ska se om det blir något filmat, kan ju alltid hoppas :D Klockan nio sitter jag vi tvn och glor på House !


Random oredigerad bild på ponny.

Pusspuss


WIIIIIIIIIEHOOO !!

Mina saker från hööks har kommit, mamma hämtar de på vägen hem ! Jippie ! :D Nu ska jag ner och träna, bloggar kanske senare ikväll, seeyaa ! <3



Allt utom tränset kommer idag ! ((:

pusspuss


sweeet !

Hemma från skolan & ska chilla en stund, sen stick och träna dressyr.
Såg Sparky och de andra hästarna springa rundor och  busa som idioter på vägen hem. Om Sparky dragit av sig en av sina lösa bakskor blir jag ledsen.. Måste ju träna massor inför dressyrtävlingen om två veckor !




Pusspuss



Wiho!

Är på ett betydligt bättre humör idag liksom hoppar runt överallt awesome^^

Så idag slutade jag skolan och åkte bussen till tostarp och cyklade sen 4 km hem, nu sitter jag här och äter ett äpple (y) Sen ska jag ut och rida båda sötnosarna! Idag slipper jag mocka för min Mamma e bäst och har redan gjort det :D Ikväll kommer massa roliga inlägg , ska fota före och efter bild på mitt rum, håller på att städa hehe. Sen kommer den efterlängtade filmen från hoppträningen också hahaha!

Ha de gött så länge! ^^




Bilder från dagens pass.

Pga av min hosta fick det bli lite träning från marken istället !
I början var han väldigt spänd och bara sprang som en galning i ökad trav, men efter några varv och massor av lungnande ord så joggande han tillslut ! Hahah, ni får ursäkta mina tillfälliga inspänningstyglar (a) yttersidan består av en vanlig inspänningstygel men innersidan ersätts med ett grimskaft så läng tills jag fått mitt paket från hööks ! ohh, shit !
Ni skulle sett hans fina bakbensaktivitet live, så underbart att se ! :D Han riktigt sköt på men fick tyvärr inga bra bilder.. i galoppen fick jag typ INGA alls eftersom han var ganska dragig i början. Vill att han ska sänka huvudet något ytterligar och jobba ännu mer igenom ryggen, men har ju inte longerat på hur länge som helst så jag e nöjd ! 


över spänd och taggad ponny springer !

ponnybus springer fooort !

När han väl slappnar av blir han superfin och släpper efter ordentligt

La ut en liten bom med en högre och en lägre sida. Allt för att han skulle ha något annat än omgivningen att tänka på.

travtrav !

fina ponny !

När han jobbar ordentligt får han verkligen underbart bakbenstramp. ((:

Galoppen i början, något hastig men blev inga bättre bilder i galoppen.

Plutteponny hoppar fjuttehinder som om det skulle vara superhögt ;)

Tog av inspänningstyglarna när han skulle få jogga av lite. Avslappnad, eller vad ? :)


Haha var tvungen att ta några bilder på han & mig. Tyvärr blev det bara en bra bild på honom och ingen på mig (a) Haha, han tyckte iaf att klickljudet var läskigt xD

Nu ska jag sova, godnatt !

Pusspuss !


I would, but would not make the same mistake.!

Jaaa idag är det en sån dag då man tänker för mycket och gör för lite haha^^ Allt snurrar i huvudet , spyr för jag blir frustrerad, tänker på helt fel saker och bara känner mig helt krossad. uuuff, livet är inte lätt och blir inte bättre utav att klaga. Så därför ska jag sätt på mig ett leende på läpparna och glänsa iallt jag kan, visa att jag inte är så jävla lätt att krossa att jag tål sten! Ingen kan bryta ner mig, och om dem försöker, gör det mig bara starkare och mitt leende på läpparna blir mer verkligt, såå försök ni att bryta mig ner till botten , men det är bara menningslöst för jag tar mig upp igen lika fort!

Jag vill göra det igen , men denna gången ska jag va på min vakt och inte göra samma misstag..

Nu sak jag sova och glömma allt, godnatt pusspuss




Smakprov !


HAHAHA, absolut världens sämsta kvalité, men inte så lätt att starta timern. (10s innan första bilden) och sen snabbt ställa upp honom och allt sånt. Haha blev lite stressigt (a) Hade även börjat skymma så ni får nöja er med halvbra bilder ! Får väll anlita Fia, på http://sofialindeberg.blogg.se/, någon dag ! ;)

kommer bilder från longeringen idag eftersom jag fortfarande har hosta som vägrar släppa. Så just nu orkar jag inte rida så länge. Bestämde mig för att Sparky skulle få jobba lite ändå.

Pusspuss !


Hejj!

Hej bloggen, jag har verkligen en sån dag då man bara vill sudda ut allt , allt jag gör blir fel och jag blir arg för minsta lilla... Så idag skippade jag att rida , det funkar inte när jag är på detta humöret tyvärr. Då jag inte har tålamodet och lägger ut mitt hemskt dåliga humör på hästarna, vilket bara leder till skit.

Jag ska städa mitt rum nu tänkte jag, blir bilder, kan ju typ säga varnar känsliga tittare ;) hehe

aja pusspuss


Hemma !

Jag e hemma & solen skiner, jippie ! :D
Ska ner till ponnyy med kameran, som jag lovade ! Lägger in bilderna ikväll isf ! Förresten My har färgat mitt hår så ni kanske får se en bild på det också :D

Nu ska jag ut och sola !

Pusspuss


tidsinställt inlägg !

Nu kommer jag antagligen sitta i skolan och antigen tråka på en lektion eller ha roligt på lunchrasten ! Kan ju hoppas på det senaste !

Iallafall, nu tänkte jag berätta om hur jag rider ett vanligt "dressyrpass" i skogen.

Skogen är den plats där jag rider mest eftersom jag varken har tid eller lust att rida rundor i en paddock/ridhus. Jag anser även att det är mer hälsosamt och roligare för en häst att få komma ut i skogen ofta. Jag tror nämligen att en häst som rids mycket i skogen håller längre i längden, både fysiskt och psykiskt. Detta är i alla fall min åskit, men självklart får andra tycka olika !

Jag rider ALLTID fram likadant ALLA dagar, eftersom man då har lättare att känna efter om hästen är stelare den ena dagen än den andra. Man lär då även känna precis alla hästens svagheter och starka sidor. Det blir då lättare att känna vad som är problemt när man rider, någon annan dag.

Jag börjar att skritta på lösa tyglar i en framåt och uppvärmande skritt. Efter ca 5 - 10 min, plockar jag upp honom i ett något lägre form till att börja med. Jag överböjer honom, gör öppnor, slutor, skänkelvikningar, ökningar, samlingar, halter osv. Allt för att få honom igenom böjd och varm i hela kroppen. Oftast känner man redan här vad man kommer att få behöva jobba med. Efter ytterligare ca 5 min, eller tills han känns helt igenom så börjar jag jogga lite smått.
Jag börjar även i traven i en låg form och känner att han travar på framåt och igenom ryggen utan att jag ska behöva trycka på honom hela tiden. Vi hittar då framåtbjudningen och kraften bakifrån, genom ryggen. Gör samma sak som i skritten (överböjer, gör öppnor, slutor, skänkelvikningar, ökningar, samlingar, halter osv) Ungefär halva tiden av de 15 min som jag travar, så har jag honom i den högre formen. Alltså tar jag upp honom när han känns ordentligt fin i traven i lägre form. (När de går i den lägre formen får de absolut inte hänga i handen för då arbetar de inte ordentligt.) 
När han känns ordentligt fin efter ca 10-15 min, så fattar jag galopp. Tar han inte galoppskänkeln direkt så saktar jag av och tar en ny. Rider en stund i varje galopp, men rider även här i svaga öppnor, slutor och överböjningar. Rider även många samlingar, ökningar, övergångar osv. Har man en häst som behöver stärka sig i galoppen är massa av galoppfattningar ett perfekt knep. Det stärker deras muskler något otroligt.

När jag har galopperat tills jag känner att det räcker så travar jag av honom i den lägre formen och låter honom jogga, slappna av och bara få sträcka på musklerna lite. Har han kännts lite stel brukar jag leka lite med honom och böja lite hit och lite dit, även när vi travar av.

Skrittar sedan av på långa tyglar tills han är ordentligt avskrittad.

(En övning som är bra för att få koll på galoppen är att man rider i öpnna ett par galoppsprång och övergår sedan till en svag ökning ett par galoppsteg. Sen ska man snabbt kunna ta tillbaka de till öppna igen. Detta är något som är riktigt bra att träna på. Funkar riktigt bra i hoppningen då det både stärker, men även gör så att man snabbt kan få tillbaka de i det tempot man vill ha. De måste ju lyssna, även fast jag säger att de ska framåt ena sekunden så måste de ju kunna vara tillbaka direkt igen i det tempot man vill ha. Prova detta, varje dag när ni rider och ni kommer märka resultat snabbt.)

Hoppas att ni gillade läsningen !

Pusspuss


Veckans Schema ! (tidsinställt)

Måndag : Hoppas jag är helt fri från hostan för isf måste jag träna en liten runda. Blir väll att jogga lite lungt och känna mig frisk. Sparky ska joggas och skrittas i låg form och kännas helt genomriden. (Läxor, hmm ingen aning ?)

Tisdag : Dressyrträning för Elisabeth. Ska rida igenom delar av programmet. (Läxor, hmm ingen aning ?)

Onsdag : Träna kondis i skogen, alltså långa sträckor i galopp med aktivitet. Även konditionsträning för mig själv ;) (Läxor, hmm ingen aning ?)

Torsdag
: Sparky ska skrittas eftersom jag förväntar mig att han ska ha fått lite träningsvärk efter två jobbiga dagar. Jag kommer väll jogga en runda själv. (Läxor, hmm ingen aning ?)

Fredag : Jiehoo, ÄNTLIGEN fredag ! Sparky ska få sina slitna och lösa skor utbytta. Eftersom han då brukar bli väldigt ömfotad så ska han få vila.

Lördag : Sparky ska ridas i skogen. Är det fint väder blir det kanske en mysrunda med Becka. Vi får hoppas på det. Jag ska gymma ! I övrigt har jag ingen aning om vad som händer i helgen !

Söndag : Markarbete i paddocken, med massa bommar och annat skoj så att han hela tiden får aktiveras. 

Någon dag då det är fint väder så loooovar jag en massa fina bilder !

Pusspuss




Svar på fråga :)

"Hej ! Var köper ni tröjorna med lappade armbågar , såå snygga !"

Det är tröjor från Kingsland, så du behöver bara kolla upp vilka affärer man säljer varor från Kingsland på. Så du kan köpa online eller även besöka någon affär i närheten som du sett haft varor av märket Kingsland. Kingsland kläder brukar även finnas vid evangemang som t.ex. Göteborg Horse Show, Stockholm Horse Show osv. (Har även sett att det funnits personer som säljer t.ex. varor av märket Kingsland på lite större tävlingar. På trettonspelen i Helsingborg sålde de sådanna tröjor) My köpte sin tröja från stabelstore.se :) De brukar kosta ca. 800kr. Hoppas att du fått ett tillräckligt bra svar ! (:

Ett bättre alternativ för plånboken är att ta fram nål och tråd och börja sy ! Haha :D Det skulle jag verkligen behöva ! Haha, synd att man inte e så bra på att sy ! ;(








Tävlingen !

Vi kan inte starta tävlingen förrens flera anmäler sig, så snäääällla ANMÄL ! :D

Outfits, finns i alla färger och former ! Man kan matcha det hur man vill så länge man själv tycker det e snyggt. Vissa kör på blått andra på grönt. Allt beroende på sina egna smaker. Så vad säger ni, bomba in en massa bidrag nu så att vi kan utse en vinnare !



Nu ska vi äntligen ha en tävling här ! Tävlingen går ut på att ni ska fota er finaste/snyggaste/häftigaste outfit och skicka bilden till oss ! Vinnaren blir länkad på vår blogg och kommer då få fler besökare till sin blogg ! Man kan skicka in bidrag varje vecka från söndag till lördag. Vinnaren meddelas och länkas under söndagen och sen är det fritt fram att skicka in bidrag igen ! Vi kommer även ha outfitsmåndagar där vi lägger upp outfitsen som inte blev utsedda som vinnare. Detta för att ni ska få insperation och få se alla andras smaker !

Såhär gör ni :

* Kopiera denna bilden ovan och lägg ut på er blogg med texten : Jag är med och tävlar om vem som har veckans snyggaste outfit, hos www.topclass.blogg.se.

* Kommentera sedan detta inlägg med en länk där ni sparat bilden, så är ni med i tävlingen. Adda [email protected] eller [email protected] och skicka ditt bidrag så e det bara vänta och hoppas att ni gjort ett bra val med outfiten ! ;)

Nu tror jag ingenting är glömt ! :)

Pusspuss !


Hello bloggen;)

Hej bloggen , jag suger seriöst på att blogga I kown ^^

Va på väla igår med evvo iaf , så handlade massa saker:)

Idag har jag typ ridit hela dagen, red med Mamma först en runda på Sibanta och hon red sin Andora , fett söt häst asså:)

Sen tog jag en tur på Maccis i skogen va mysigt iaf , så nu sitter jag här med en jobbig kväll framför mig, som består utav , PLuggga massor, städa rummet och duscha kommer inte bli klar förrän vid jag ska gå up igen känns det som haha XD



mmm, marabou ;)

pusspuss

Överraskning !

Imorgon kommer ni få två tidsinställda inlägg, mina första sådanna ! Vad de handlar om får ni se ;) Tänkte bara förvarna er så att ni håller koll !


film från idag ;)



Film från när jag skrittade hem från ridhuset. (a) Älskar ljudet av hovar mot asfalt ! Låter så melodiskt ! Gillar att det är asfalt stor del av rundan, eftersom att lagom mycket skritt och lite jogg på asfalt är bra för hästars leder. Men man ska ju inte överdriva för då blir det ju snarare motsatta effekten.

Glömde berätta att jag åt grillat för första gången i år. Mmhhh, så sjukt gott ! Blev chokladpuddig till efterrätt, mums !


Såhär snyggt står Sparky i stallgången, haha han e så sööt.



Nu ska jag spendera kvällen med min nya bästa vän, som kommer göra så att jag får MVG på morgondagens historieprov. Hehe, sen ska jag sova. Godnatt kära läsare !

Puuss !


Sommartid !

Sommartider hey hey, sommartider !
Hopptränade lilla Sparky idag. Har inte hoppat på länge så det gick bra :) Har lite att jobba med men det e ju bara kul ! Blev tyvärr inget filmat så ni får nya er med mina ord ;)
Snart kommer vitsipporna och då ska fiafis fota en massa profilbilder på min sötnos, får ju passa på innan sommaren för då kommer hans man se ut såhär : :(

Helt jäkla avkliad. Vet inte helt säkert om det är solen eller insekterna, men skulle tro att det är kombinationen av båda delarna. Sprutar in honom massor med flugspray och smörjer in honom med en smörja som ska minska kliet, varje kväll. Funderar på att skaffa ett sommartäcke men vi får se. Någon som har samma problem som skulle vilja dela med sig av något tips ? (a) Skulle varit supersnällt !

Pusspuss !

Chacha !

HAHA Chacha bloggen ! ;) Hahah nää, skojja bara ! Hoppas allt är bra med er ! Hade en bra tid med mysan inatt och är nöjd med gårdagens shopping :)

Blev till och med en skolavslutningsklänning. Det e nog rekord, har aldrig köpt en skolavslutningsklänning såhär tidigt förrut.. 

Jag e happy happy, det e 20 grader i solen, jippie ! Sommaren e snart påväg !!

Nu ska jag hem och rida på älsklingsponny. Kommer någon bild sen ! :D

Sen ska det P L U G G A S !!!!!!!! SUUUUUUUCK !

bloggar senare, pusspuss !



pusspuss


Lördagmorgon !

Vaknade bredvid söta My som jag för tillfället diiiiisssar för att hon hejjar på MFF och inte HIF, illa party gorilla !
Haha nu bär det iaf av till Helsingborg och Väla ;) Så nu ska det shopppas massa vårkläder :D
Ses senare och då ska jag rida lite smått på skrutteplutte ponny ;D


Bild på kära Helsingborg ;)

Pusspuss


Hahah Godmorgon!

I dag vaknade man upp hemma hos Evvo, det är awesome ^^ Ja iaf Evvo har precis duschat och nu ska vi fixa oss, Sen drar vi til VÄLA:D efter det blir det hem till Mammsen och rida och fixa allt sånt. Sen drar man till Perstorp igen och DÅ ska jag BLOGGA!! jag lovar ;)


hahah ja väla för typ 1 år sen XD?? eller mer :P

Jaa men vi hörs pusspuss


HAHAHA kvällshumor ^^


Hahah, har ni sett min andra ponny ? ;D Ett riktigt kap, hittade honom på internet igår kväll ! ;D

HAHAHA


fredag.

Sitter och väntar på att My ska komma hit och äta tacos... börjar sakna henne redan..
Slöar framför Vampire Diaries och lite senare sk jag läsa igenom historian.. Direkt när hon kommer blir det videoinlägg ;)

Förresten, visste ni att jag fått en ny häst ? ;) HAHAAHAHA ! Det får ni se snart !

Pusspuss


Frågestund !



Vi vill ha in massor av frågor, tack !!
Var inte fega, vi bits inte ! :D


Evelin älskar





De Niro stövlarna. De är så sjukt snygga !
 
Vad tycker ni ?

Vad har ni för stövlar ? :)


Röd - Marinblå - Svart (:



På dressyr tävlingar föredrar jag stilrena schabrak och kläder i svart och vitt. Det behöver inte betyda att man inte kan gå utanför gränserna när man tränar ! Jag tycker det är supersnyggt med ett färgstarkt schabrak när man tränar. Sparky t.ex. passar väldigt bra i rött så det brukar bli den färgskalan.
Jag har ofta brottom så det är sällan jag hinner linda. För vissa tar det ju kort tid men jag e perfektionist när det gäller lindor så då håller jag bara på och ändrar det hela tiden.. Därför föredrar jag damasker från hööks, som kostar endast 129 kr för två stycken ! De rekommenderas verkligen då de är väldigt lätta att hålla rent och formar sig bra efter hästens ben. Resten av utrustningen :
 - John whitaker hjälm.
- marinblå tröja.
- röda kingsland strumpor.
-  röda john whitaker vantar. ( som ska gå en bit ovanför stövelkanten)
- rött dressyrschabrak från hööks.
- marinblåa whitaker ridbyxor.
- Svarta De Niro stövlar, bara för att de är sååå snygga :D

Hoppas det faller er i smaken !

pusspuss


ojojoj !

Ja, som My sagt ligger jag hemma och e sjuk :/ Blev hemskickad av läraren idag för att jag hostade sjukt mycket (a) Men skulle jag inte gått till skolan skulle jag ju inte kunnt umgås med bästavän ikväll ! Har sjukt ont i halsen och det ghar ju vissa fördelar, jag kan äta hur mycket glass jag vill :D hahah !

Red Sparky i skogen i både onsdags och torsdags. Allt har faktiskt börjat släpp mer och mer. Nu känner man hur lätt han e i handen och att känna trycket bakifrån är sååå underbart ! Ska be någon filma eller fota något bus i skogen om några dagar.

Ikväll kommer iaf bästavän My och sover här och sen imorgon ska det shopppas på Väla ! Behäver lite nya vår - och sommarkläder för vädret börjar ju att bättra sig ! Sen e det ju faktiskt mindre än en månad tills vi åker till Turkiet !!!! Underbart !!!

Nu ska jag vila lite och sen ska jag till ponnybus ! Håll koll ikväll för vårt första videoinlägg kommer förhoppningsvis upp då ! :D

Ohhh, längtar med spänning på paketet från hööks ! :D
Pusspuss


HHelojj!

Nu har jag äntligen kommit hem efter en underbar dag!

Gick till skolan först , sen slutade man och i dag var jag Stallfri, så jag hängde med Rebecka hem:) Vi gick ut en runda med hennes hund, det va jätte mysigt faktiskt :D

Sen begav vi oss till gymmet, blev väl ettt pass på två timmar typ , det va faktsikt jätte skööönt!

Nu ligger jag i sängen , ny duschad och allt aweesome!^^ Blir nog tyvärr inen video ikväll då jag är sjjjukt trött, ska passa på att hälsa från lilla evvo , som ligger hemma med feber, så blir ingen bloggning från hennes sida idag :/ KKryaa till henne <3<3

En fråga till er :) 

Vilka ålders grupper är ni läsare i , mest undrar vilka som läser bloggen skulle va kul att veta :)?

PussPuss


 


Svar på kommentar


Malin
om Filmen :D:
Fint ridet och fin ponny! Vilken ras är det?
Snygg bild på slutet ;)

Svar: Tack så mycket!  Han är en New Forest efter Miclas activ.


Filmen :D

Filmen från markarbetet, ikväll kommer den andra :)





Sorry bloggen !

Hej bloggen!

Har inte bloggat något alls , inte bra :/

Men nu är jag tillbaka och ska blogga :) Tänkte berätta hur det gick idag , var nämligen med Sibanta på hoppträning och för Maccis blev det ett derssyrpass i paddocken med dunk musik:D

Ja hoppade sibanta idag som sagt gick sjukt bra faktsikt! Lina hoppade upp på henne först och red henne en stund , sen hoppade jag upp och började hoppa! :D

Det gick awesome , började på ett litet kryss och hon va rätt stark, men fick tag om henne till slut. Vi hoppade nån oxer också och då va hon jätte fin! Sen satte vi ihop båda till en kombination och den gick sjjukt bra! :D Jätte nöjd med häst busen :)

Maccis gick ett dressyr pass i paddocken och han va sjukt fin han med :) älskar mina små djur när dem är så här duktiga:D

hihi då e dem dyra xd hehe nej nu ska jag lägga in filmen från dag 1 på bloggen dag 2 kommer nog imon då jag inte tror att jag hinner lägga in dem nu ;)

puss puss :D<3


Hallå ?!?! Anmäl er till veckans outfit ! :D

Haallloojaahh ! På glatt humör, för vädret har varit underbart under dagen ! SÅ sjukt varmt och mysigt ! Tränade ett lungt dressyrpass på Sparky idag och han var konstigt nog superfin och genomriden ! Han har ändå tagit det lugnt under en längre tid nu så trodde han skulle få några ryck, men nej han skötte sig riktigt bra ! Kryss i taket ! haha..

Jag hade mina marinblåa Jw - ridbyxor, lamicell- hjälm, läderstövlar och en röd kofta, medan Sparky hade ett rött schbrak och bruna benskydd ! Riktgt fint faktiskt. Synd att jag inte fotade en bild :o

Iallafall, kände mig shoppahollic ikväll, hehe, smällde ganska mycket pengar faktiskt ! Handlade lite blandat på hööks, via internet. Nu ska jag bara vänta på att få det levererat ! :



* hårnät
* ridvantar
* fleeceset(fleccetäcke, grimma, lindor och grimskaft) endast 199kr !
* plaststigbyglar, som speciellt kommer användas på vintern !
* Träns med lackad nosgrimma och blingat pannband. Kommer passa super på tävlingsbanan !
* stigläder
* showmaster senskydd svarta.
* showmaster bakbensskydd, som på bilden fast i svarta !
* svarta damasker, när jag tränar dressyr. Istället för lindor.
* inspånningstyglar, vid longering.

Jaa, kommer bli kul att få hem allt ! Men jag glömde köpa tyglar :( får göra det senare !

Pusspuss


Nattifnatti !

Måste bara påminna er om veckans outfit ! Anmäl er ! :D

ps. grundgaloppen i hoppningen är det viktigaste om man ska klara att hoppa ett hinder, har man bara ordentligt tryck bakifrån,(man ska känna att man har hästen under sig och att den trampar på ordentligt under sig) så spelar höjden inte så stor rolll !
En bra träning för att bygga upp galoppen hos en ponny är att lägga upp ca 6 - 7 bommar på en rak linje, med 2,5 m mellanrum. När man rider över dem ska man känna att man har bra tryck i galoppen. Det ska absolut inte gå snabbt, utan galoppen ska vara samlad och vägvinnande, samtidigt som det ska vara mycket tryck bakifrån. Det är lättare att ha koll på galoppen över bommar, så det är en enkel övning jag verkligen rekommenderar. Man kan även höja upp bommarna ca 10 - 20cm för ännu mer effektiv träning.
Det var allt för ikväll !

Godnatt !

pusspuss


(mer än ett halvårs gammal bild) asså shiet, jag som tycker han är mycket högre bak än fram nu, men för några månader sen var det ännu värre ! Hahah sparkyponken har stor roooompaahhh ! ;)



Måndag gör jag ingenting, ingenting..


Evelina hjärta My.
My - min andra halva :')


Dagens stall outfit - röd kofta från H&M - mörkblåa CRW ridbyxor - svart/gråa Kingsland strumpor.


Sparkys outfit - rött schabrak - rött/grönt ländtäcke och bruna benskydd(så att inte smutset ska synas) ;)

Jaja, alltid lika kul och ta in en skruttig ponnyplutt från en överskruttigt äcklig hage.. Fast älskar att snön e borta, för det innebär att våren snart e här ! Red en runda på ponnyskruttplutt i skogen. Han kändes helt okej, joggade lite och så. Han har ju inte gått ordentligt i traven nu på någon vecka såå jag e nöjd. Imrgon blir det ett lätt dressyrpass. För första gången på detta året red jag ut i BARA tjocktröja, alltså utan jacka ! Wiehoo, jag kände äkta glädje där !

Nu ska jag träna !

Pusspuss !


Fix,Fix och mera Fix

Fixar med videon nu från helgträningen kommer upp idag eller imon, vet inte riktigt när man ska snabba mig pusspuss:)


Sparkybomb ;)


Kommer ihåg denna dagen tydligt. Det var sommar och varmt. Jag hade bestämt mig för att fota lite och trodde nästan först att Sparky var glad att se mig, men det visade sig att...

.. han var rädd för kameran och hela mig.. hmm.. konstig ponny ^^

Hjääääälp.

ojojojo den äter upp mig !

aha, kompis ! Var det bara du, trdde det var något klickande monster !

Haha, ibland undrar jag verkligen vad som förrsigår i deras huvud.. haha knäppskalle ! ;) Fast han är rätt charmig !

Aww, vill ha sommar NUUUU !

Godnatt, nu ska jag sova !

Pusspuss


Ich heisse Evelina !

Wihoo, det är väll ungefär den tyskan jag kan, haha ! Eller okej jag kan "Ich bin fünfzehn Jahre alt. Wie alt bist du ?" Haha, jag e sååå duktig ! Behövde faktiskt inte använda google translate till dessa meingarna ;)

Iallafall, jag e sjukt pigg just nu och kommer väll stänga av datan vid ungefär hmm.. 12 kanske eller 1 eller hmm ?! Jaja, just nu vill jag bara skratta fast jag har inget att skratta åt, illa illa gorilla ! Och jag vill ha Choooooklaaaad, som vanligt (a

Nu kanske ni vill se schemat för denna vecka :

Måndag:  Jag ska skritta och jogga ponnyplutt lite. Var ett par dagar sen som han blev vaccinerad nu ju. Sen så ska jag plugga lite, så att man slipper plugga hela helgen. Man har nämligen prov på hela mallankrigstiden OCH andra världskriget på en MÅNDAG.. hmm.. Får inte glömma att jag ska ut på en hederlig jogginrunda om vi inte får alltför många läxor.

Tisdag: Ska träna ett lätt dressyrpass för Elisabeth, har inte råd att missa ännu en träning för det är tävling om några få veckor. Eftersom det inte är långt efter vaccinationen så ber jag henne bara att vi ka ta det lite lugnare. Behöver ju inte galoppera något utan, bara få igenom honom helt i trav och skritt. Eftersom han vilat i ca 2 veckor (tappad sko och vaccination. Jag har skrittat och gått med honom men han har i princip haft vila) så lär jag ju ha en överladdad ponny. Hinner jag senare på kvällen så ska jag ut och jogga en runda, men tror att tisdag blir min vilodag.

Onsdag: Sparkyplutt ska skrittas en runda i lägre form och jag ska ut på en tuffare springrunda. Lala, sen får jag ju inte glömma P L U G G E T ! >.<

Torsdag: Om underlaget är bra ute så ska jag jogga en lite längre runda och känna att han är ordentligt genomjobbad i bägge sidorna. Han ska flytta sig för mina skänklar och ska inte kännas låst på något sätt. Känns han bra blir det kanske en kort galopp. (PLUGGA)

Fredag: Självklart e det dags för fredagsmyyys ! Vi har bad med idrotten, sista lektionen, så det blir att gymma direkt efter det. Sen blir det direkt till stallet och rida en överladdad ponny i skogen.

Lördag: Är underlaget bra i paddocken blir det ett markarbetesjobb där med bommar, annars så rider jag till ridhuset och arbetar igeonom honom ordentligt där. Förhoppningsvis blir det väla och gymma/sparinga med bästavän !Massor av kärlek på det ! (Plugga lite om jag orkar)

Söndag: Om vädret och underlaget är bra i skogen så ska jag ut och springa en runda med ponny. Då får ju både han och jag motion, vilket gillas skarpt ! Sen så kommer hela kvällen att spendras med min historiebok, jippie ! Prov morgonen därpå :(

Hoppas ingenting är glömt !

Pusspuss !


Gästbloggning

Hey! Malou heter jag som har brutit mig in här på topclass, tänkte besvära er med ett litet inlägg där jag berättar lite mer om vem jag är och hur mitt liv ser ut, hoppas ni inte misstycker allt för mycket!

Malou Kastman lyder mitt fullständiga namn och jag är född den 26 april 1994, alltså fyller jag 17 år om ynka 36 dagar!
Jag bor i nordvästra Skåne i en hyffsad stor villa med min familj som består av min mamma, min pappa och min lillebror. Vi har även en hund, tre katter och fiskar.

Men vi får inte glömma min lilla stjärna!
Spirit kom till mig den 27 maj 2006, hon är ett gulbrunt Connemara sto på 10 år.
När vi köpte henne var hon helt grön, hon var endast riden på några enstaka gånger. I början kunde jag inte sitta på ponnyskrället utan att vara av lika snabbt igen, hon tvärvägrade på nästan alla hinder man ställde framför henne även om de endast låg på ungefär 30 cm. Men med enormt mycket envishet och tålamod så har det lönat sig i längden. Från att nästan alltid vägra ut sig på de första hinderna på en lokal LD till att hoppa regional LA och ponnyn stannar i princip aldrig längre! Det händer kanske 1 på 50 eller om det skulle bli en farlig situation.

Vill du fortsätta följa våra framsteg så klicka dig in på min blogg och följ oss via bloglovin' WWW.MALOUKASTMAN.BLOGG.SE!








Sorry för dålig uppdatering !

Jag hade ju tänkt att denna helgen skulle varit full med uppdateringar men istället så blev det en helg som gått i ett ! I lördags så filmade jag My på förmiddagen, sen så åt jag pizza med bästa familjen Wiberg och Jenny Redbo. Träffade dem på träningen och de undrade om jag ville följa med dem och ett sådant erbjudande tackar man inte nej till för, man har alltid roligt med dem !
Stack direkt till Sparky och fixade honom, tog sedan in hästarna direkt och sen var det bara hem och göra sig i ordning. På kvällen firade vi min brors flickvän och vi var borta hela kvällen. Var supertrött så somnade nästan innan jag la huvudet på kudden (a
Idag, söndag, gcik jag upp vid halv sju...... jag gav hästarna mat och tog sedan ut dem. Filmade My även idag, hoppas hon blev nöjd. Efter träningen gick jag hem en runda och lyckades sova ett par timmar. Sen var det bara att bege sig till stallet igen och ta in söta pållarna. Nu sitter jag här och ska skriva lite tyska men ska även försöka kunna upptadera lite mer !


Haha hoppas jag överlever ponnyplutt som älskar at försöka äta upp en ! (a

puuusss


Gästbloggare!!

Nu håller världens sötaste och coolaste tjej på att gästblogga hos oss på topclass.blogg.se kan ni gissa vem ? ;)


TÄVLING !

Outfits, finns i alla färger och former ! Man kan matcha det hur man vill så länge man själv tycker det e snyggt. Vissa kör på blått andra på grönt. Allt beroende på sina egna smaker. Så vad säger ni, bomba in en massa bidrag nu så att vi kan utse en vinnare !


Nu ska vi äntligen ha en tävling här ! Tävlingen går ut på att ni ska fota er finaste/snyggaste/häftigaste outfit och skicka bilden till oss ! Vinnaren blir länkad på vår blogg och kommer då få fler besökare till sin blogg ! Man kan skicka in bidrag varje vecka från söndag till lördag. Vinnaren meddelas och länkas under söndagen och sen är det fritt fram att skicka in bidrag igen ! Vi kommer även ha outfitsmåndagar där vi lägger upp outfitsen som inte blev utsedda som vinnare. Detta för att ni ska få insperation och få se alla andras smaker !

Såhär gör ni :

* Kopiera denna bilden ovan och lägg ut på er blogg med texten : Jag är med och tävlar om vem som har veckans snyggaste outfit, hos www.topclass.blogg.se.

* Kommentera sedan detta inlägg med en länk där ni sparat bilden, så är ni med i tävlingen. Adda [email protected] eller [email protected] och skicka ditt bidrag så e det bara vänta och hoppas att ni gjort ett bra val med outfiten ! ;)

Nu tror jag ingenting är glömt ! :)

Pusspuss !


Förlåt för att jag inte har sagt förlåt!

Typ , nej men i går var jag på hoppträningen sen bara flöt allt på så hann inte blogga i går , SORRY!

Ska bli mycket bättre uppdatering i veckan så oroa er inte... Allt ska bli bättre!

Har hittat vad mina mål är och när jag gör det så blir jag taggad och börjar jobba! Har ju varit osäker hur jag ska göra och allt. Varit uppehåll med träning och allt men nu jävlar ska jag igång och satsa HÖGT! Sa jag inte att 2011 skulle bli mitt år? JO!

Har lagt upp träning för hästarna och MIG själv också , måste fan upp i kondis nu! hahaha

veckans schema...

Måndag: Skola, Hem och rida skogen med Sibanta , skritta Maccis sen in och träna lite + PLUGGA!

Tisdag: Skolan, Hem och rida båda hästaran Skogen med Maccis och Sibanta blir det skritta 30 min, Sen ska jag mocka och ut och springa en runda.

Onsdag: Skolan, Hem och Hoppträning på Sibanta sen rida maccis i paddocken om jag hinner och sen får jag se om jag springer en runda eller vad jag gör , men nåt ska jag göra ;)

Torsdag: Skola sen ska båda hästarna vila så jag stannar i Perstorp, så jag ska försöka ta mig till Gymmet eller ut och springa :D

Fredag: Kort skola, hem och rida båda sötnosarna sen ska jag mocka och till Perstorp sen blir det springa eller gymma ;)

Helgens planer ändras alltid så dem kan ni inte få nu tyvärr :( 

Men så kommer det se ut ungefär, men nu ska jag duscha så mer uppdatering senare :D

pusspuss

 


Fredag !!

Det e snö ute, baaaaajs !!!
En bra dag i vilket fall som. Sista lektionen var gympa. Vi fick då för en gångs skull lyssna på My, hehe, händer ju inte så ofta. Hon hade sin lektion idag och det gick bra :) Direkt efter skolan stack jag ner till badet och gymmade en runda, undebart !
Ikväll var det mys med massor av godis med mamma, fredagsmyyyyys !

Sparky blev vaccinerad igår så han får ta det lungt nu ett tag. Gick ut och gick med honom en runda idag och han var helt knäpp hahah, söta ponny asså ! Imorgon ska jag filma My när hon tränar, hoppas det går bra ! ;)


Hur glad blir man inte av att gå hem och hitta Solo i brevlåda, jippie ! 8'D Har något att läsa innan jag går och lägger mig ! Fick även lite sommarkläder från H&M idag, fettt nice ! Snart så jäklar så hälsar jag Sverige hejdå och hälsar turkiet välkommen, wiiiehooo !!


Hahah lite failad bild, men den e söt ändå !

Pusspuss



Oseriöst inlägg tidigare ^^

Nu ska det bli bättre tänkte jag iaf ;) Min dag har varit väldigt Chill om man säger så, Skolan va väldiiigt chill , sen kom jag hem. Då kom Hovslagaren dirket och skodde hästarna (y) sen mockade jag och mammi tillsammans. Seeeen gick vi in och käka vofflår (stavning?) mmmm...! Sen har jag bara chillat, jätte sköönt och nu är jag ny duschad och ska blogga en stund sen blire sängen för mig! ^^ för imon är det fullt ös medvetslös , eller hur man nu brukar säga ;)

To-do list Lördag 19/3-2011:

* Gå upp vid sex och fodra hästarna , sen släppa ut dem o.s.v

* Sen ska jag gå in och käka lite och sånt.

* Sen ska jag mocka och fixa allt.

* Vid 10.25 lastar jag Maccis och kör ner på träning, Evvo kommer filma:)

* Hem och rida den andra busen (y) sen bli det fixa sig och sånt.

* Evvo kommer hem till mig, så filmen kommer kanske upp redan då ;) Ja sen flyter kvällen på som vanligt , men lär nog bli lite film och mys, we like ^^!

Kommer nog bli awesome, elle ja det kommer bli! hahha



mahah gulle !<3

 

 



 


Gullig ;)




Hellojja!

IDag har det varit en LLLÅng dag. Gick två första lektionerna, sen åkte vi till Lund med skolan där vi kolla teater/ musikal. Den va faktiskt bra , väldigt duktiga dansare och modiga killar som dansa i guldiga tricoer haha^^ Iaf vi kom hem vid sex typ så tog in hästarna bytte täcken och allt sånt , hemskt kallt och regnigt väder :/ som inte gillar utav mig !

Sen nu sitter jag här och försöker planera en gympa lektion -.- det går inte bra hahaha! så ska fortsätta med det nu, så sorry för tråkig uppdatering , men imon är det FREDAG!! så då blir det mycket bra och roliga uppdateringar :):)

Ni ska även få en Gästbloggare i helgen ^^ spännande va mahah ni får inte veta vem det är förrän sen ;)

Godnatt och pusspuss

  


SHopping sugen! ^^

Jag är riktigt shopping sugen sak jag säga, några saker som jag kanske kommer inför inom en snar framtid och antgligen mer  ^^


Glengordon Schabrak Collection 2011 



Equiline Flash Diamond Collection



Equiline Chrome (den ser svart ut ,men den är Marinblå)

HAHHA jag har verkligen fasnat för Marinblått, men passa sjukkt bra till allt typ ^^


Tror det kommer bli detta också: 

 
Någon färg av Swarovski Pannbanden :)


Även helt förälskad i denna hjälmen, tycker faktiskt att GPA och JW har blivit uttjatat (men dem är snygga ändå) så är jäkligt sugen på en sån här Ayr8 Charles owen hjälm ^^



Är helt kär i denna tränset , blir nog ett sånt till Maccis (a) Riktigt fint är det så ja, nu kan jag nog handla upp mina pengar ! :D


Min dag har faktiskt varit helt okej , även fast jag har varit sjuk ^^ Jag låg som sagt i soffan fram till tre tiden haha, sen gick jag ut och skrittade hästarna en runda. Sen satte jag mig och putsade alla träns , sadlar och martingalar haha no life säger jag bara Xd Men har man tråkigt så har man, men jaja nu ska jag sova för imon ska jag till SKOLAN !! haha saknar ju Evelina så imon kör jag igång igen.

Pusspuss

  


såå sjukt ledsen ! :/

Förlåt för att jag inte bloggat men vi hade nationellt i kemi idag och har haft en massa annat att göra.. Det ska aldrig hända igen, jag lovar ! ;)
I alla fall, Sparky har ju ingen sko så idag var jag ute och gick/joggade med honom. Snacka om att det var uppskattat, han var pigg som in i. Jäkla bomb ! Men det gillas !

Nu ska jag sova, trött som bara den !!

Btw, sry att jag inte har något intressant att skriva om just nu men lovar att det ska bättras till helgen ! :D

pusspuss


Sjuk i dag igen -.-

Vaknade med feber idag igen, så sjukt jobbigt. Legat vid TV hela dagen och spelat mario ^^ haha!

Men jag känner mig mycket bättre nu så tänkte skritta en runda på hästarna, Sibanta har vilat i 3 dagar , jag logerade Maccis igår men ja , känns br aom dem fick komma ut iaf.

En typisk grej som hände igår var att när man tar in hästarna ¨på kväll , vad tror ni man ser... Maccis har tappat sko på höger framben, men det roliga va att Sibanta hade också tappat sko på samma ben hahhh^^ Så jagat hovslagern och han kommer kanske i eftermiddag/Kväll.

jaja nej nu ska jag försöka ta mig ut och få lite frisk luft, det är assss gött väder , bara att det blåser lite mycket man vafan , man ska inte klaga ;)



mer uppdatering ikväll pusspuss


Rubrik

Jaag ärr sssjjuk!

Vilket suger och leder till att jag känner mig så elak mot alla.. Hästarna får vila och alla måste göra allt till mig och för mig, hahah låter underbart att alla gör allt för en osv. Men i min värld blir det bara skkkit av det , jag hatar att bara så och se på när andra gör saker jag borde göra , får lix dåligt samvete typ. Men íbland måste man släppa på saker och säga att , det är okej att njuta av livet och inte behöva stressa ihjäl sig.

Precis samma sak är det med hästarna, man kommer ingenstans om man bara stressar sig igenom allt, njutning till för nogrranhet och det blir oftast ett bättre resultat om man släpper omvärlden för en halvtimme/ timme och bara njuter och gör allt i lung och ro. Jag rider t.ex. alltid med headsett, lyssnar på bra musik och rider på känslan. Det är awesome tycker jag och sen när jag rider hem från en uteritt eller från paddocken, brukar jag ringa till Evvo och snacka skit hahah nej men ni förstår min tanke. 

Menar stress är nog det människor bli knäppa på , jag stressar för mycket , planerar för mycket med tider och får panik om jag är 2-3 min sen i min planering. Heelt galet faktiskt , sätter ibland klockan på hur länge jag får rida i skogen alltså tills jag måste rida hem , för att hinna rida den andra hästen o.s.v hahahah, nej måste ändra mig och tänka mindre stress ^^

Oj brukar inte skriva massa tankar och sånt mn men ni får va nöjda med detta för ikv ska sova och se om jag är frisk imon , isf är det nationellla -.-

Godnatt och stressa inte för mycket till sängen ;)

<3



 


Godnatt !

Ses imorgon !

Pusspuss


home sweet home !

Jaa, nu sitter jag här framför datorn och latar mig igen.. Var nyss ute och sprang en runda i det sköna vädret. Underbart att vara ute och springa för det är varken för varmt eller för kallt ! Hittade däremot inga reflexer i hela huset så fick springa till stallet och låna Sparkys benreflexer, haha, smart jag e !
Var hos Sparky plutt direkt efter skolan. Det är supergeggigt ute så han har tappat ännu en sko, skitponny ! Haha nej men han är en mästare på att dra av skor i vissa perioder och det e ganska störigt för man får ta pauser i sin ridning och träning alldeles för ofta. Jaja, hovslagaren kommer på fredag, så fram till dess får jag lägga mycket av stalltiden på mig själv och springa och gymma ! Låter som en bra idé då jag vill komma helt iform inför sommaren ! ;) Faktiskt bara en månad och tio dagar tills jag åker till Turkiet, åhhh, längtar till sol och bad ! ;D
Utvecklingssamtalet gick bra, som vanligt. Inte mycket att säga om det.

Jo, jag har kommit på att jag ska börja träna stenhårt nu inför altarstensloppet i skolan i maj, går det som planerat såå ska jag iaf springa en mil på under femtio minuter. Vi får se hur denna träningen går ! Måste börja äta nyttigare också om jag ska komma i den bästa formen någonsin (a) Det lär bli det svåraste, MEN det ska gå ! :D

Blir ingen dressyrträning imorgon, vilket är dåligt eftersom jag behöver träna inför tävlingen, men jaja, that's life ! :(



Bild från Turiket - 05 ! :)

pusspuss


Sååå sjukkt tävlings sugen!!

Jag är så sjukt jäkla tävlings sugen asså! mahha har kollat lite hur det kan bli för Maccis respektive Sibanta 

Maccis:

5/4-11 - Åsbo ponnyklubb 90 och 100cm (Pay and jump)

Sen beroende på hur det går får jag se hur jag ska göra :)

Men kommer bli hemma tävlingen i slutet av Maj iaf :D

Sibanta: 

5/4-11 Åsbo ponnyklubb 90 och 100cm (Pay and jump)
 
Sen blir det debut för första tävling, Kanske nån pay and jump i mellan :)

7/5-11 Perstorps KRF  Vet inte vad jag ska hoppa men blir nog LD+5 och LC :)

Sen får jag planera vidare :)

HAHAH ja inte jätte mycket till planering , men vet inte riktigt då, stor häst och ponny ligger på samma helger. Sen vet man ju inte hur det går på Pay and jumperna med Maccis så ja vi får väl se :)




Ja sen har jag ett problem , eller problem är det inte precis men iaf. Jag vet inte vad jag ska köpa, jag sparar, sparar och sparar men va fan sparar jag till haha ? Känns helt sjjukt faktiskt , kanske ska jag köpa en hjälm eller varför inte nya stövlar eller nya schabrak , pannband , ridbyxor , träns haha gud jag kluddar ihop allt! 

Nej jag får väl spara tills jag kan köpa allt antagligen ;) hahahha!



Ska kolla film nu sne sovva så poss posss! 


 

TREVLIGT !

Jag bloggar ikväll, måste ner till stallet snabbt nu och fixa åt ponny. Sen ska jag ha utvecklingssamtal och efter det jogga en runda. Uppdaterar så fort jag e klar !!


Vackraste pållen i mina ögon <3

Pusspuss


Måndag morgon ^^

Godmorgon bloggen!
Vaknade fr en stund sen, ska se vad som händer i dag :)

* Ska fixa mig och sånt 
* Gå till skolan/ va i skolan haha ^^
* Mamma kommer te skolan , ska ha utvecklingssamtal
* Hem om och rida en häst om jag hinner :)
* Halv sex ska man ner till klubben och starta upp ungdomsektionen
* Hem och plugga och BLOGGA!

Men ska bli klar nu så jag hinner till skolan ^^


Sötnos till ponny eller vad ;) 

Pusspuss 

 

UUUf!

Hej söta läsare, har inte bloggat på ett tag sorry. Hann inte i går och i dag har jag varit död typ , hah ne men har bara suttit hela dagen typ och planerat inför mötet imon hahah! 

Ja jag berättade ju ofc inte om hur det gick när jag red heller så kan jag köra nu ju :)

Maccis: Ja som sagt hoppade jag han i går ^^ har inte hoppat han sen , ja kommer inte ihåg så länge sen det var. Men kan ju säga att det märkets. Han va skit häftig att hoppa , han har nog aldrig hoppat så innan och jag har endå haft han i 2 år typ.. Helt otroligt, han har ju alltif hoppat med en sjukt bra teknik och allt men, inte på detta sättet. Han liksom hoppade med mer kraft typ om man nu ska försöka berskriva det, kändes som att sitta på en bomb som exploderade vid varje hinder, helt underbar känsla. Han gjorde det också med en sån glädje så ja, jätte nöjd.
Jag pratade med torbjörn som lagade hans tand och han sa att du kommer nog märka stor skilland i ridningen. Eftersom denna "skada" han fått på tanden har varit där enda sen liten fölis, blir det ju skillnad och mycket mer bekvämare för han. och ja det kommer det nog bli, rider han fortfarande på hacket efter som det inte har läkt än, men så småning om ska jag byta imellan åt till vanligt bett.

Åter igen till själva hoppningen. Jag la bara upp ett räcke , en oxer och en tunna, sen hade jag bommar också. Han gick grymt bra så breddade oxer och höjde räcket till 115 och oxern till 120, ville bara kolla mest hur han gick , han blev mer taggad och ja kan ju inte säga att det var några dåliga språng han tog. Känndes helt sjukt bra faktiskt :) 
   '

Så jäkla tävlings sugen nu! måste iväg snart innan jag taggar sönder ^^

Red Sibanta också, hon var väldigt stressad men fin ändå som vanligt :) men hoppade inte henne red henne mer bom arbete känner att jag får mer utav det på henne när hon är lite små stressad, så hon lungar sig och jag får mer kontroll. När hon hoppar blir hon väldigt taggad så känns bättre att ta lite bom arbete med lite kryss och sånt. Men jävligt roligt när man hoppar henne, hon har sån gäldje till hoppning så, ska bli skit kul att börja tävla henne till sommaren :) 

Nu e jag helt slut så kanske bloggar mer senare men inte säkert Xd jag e såå taskig men aja tar igen det imon ;) 

PussPuss

 


tråååkigt väder :(

Vädret suger men måste snart sticka ner en runda till Sparkyplutt :) Gick upp vid halv nio i morse och gymmade med pappa. Sjukt skönt att röra på sig lite. Kommer väll ha ännu mer träningsvärk imorgon.
Så här är det tänkt att Sparkys tävlingsplan ska se ut framöver:

v.14 9 April Perstorp LC:2/LB:1
v.15 17 April Eslöv 0.80/0.90
v.16 23 April Trolleholm 0.85/0.90 (Här får Ange ta honom själv för jag är i soliga Turkiet !)
v.20 21 Maj Perstorp 0.90/0.95
v.22 2 Juni Åsbo Pk
v.23 11 Juni Åsbo Rf

Kommer antagligen också att åka till Skyrup (Ballingslöv) och ta någa Pay and Jumps, så att han blir mer tävlingsvan :)

Ska träna som bara den inför dressyrtävlingen i Perstorp ! På lördag blir det träning tror jag hmm..

Men nu ska jag till stallet, för vi ska äta vid fem. Sen måste jag plugga kemi och skriva idrottsarbete ! :(


Oredigerad bild från igår på fina skruttis :D<3

Pusspuss



Bilder av Sofia Lindeberg

Ja, ni kommer få massa söta profilbilder, från tävlingen, på Sparky nu. Världens bästa kompis och fotograf höll mig sällskap och tog självklart övdrivet fina foton. Men det gillas. Hon skickar resten imorgon, så då blir det några från paddocken, men blir inte särskilt många för ville inte rida där så mycket för det var så jäkla geggigt..
Jaa, som sagt, alla bilder är tagna av världens bästa S O F I A  L I N D E B E R G ! (bilddagboken: Attemp) Besök & bevka där för hon tar superfina bilder. Även underbart att följa hennes resa med hennes lydiga fina hästar. Jag skulle också gärna velat kunna rida i BARA halsring :D



Såå, synd att man inte var en sådan skönhet som Sparky ;) Nu ska jag sova, naatti, ska upp tidigt imorgon och gymma !
TACK FIA FÖR BILDERNA ! (L)

puss & godnatt !


Videon !

Ajj, har ont överallt efter att jag gymmade igår. Gympalektion, gymma och rida på en och samma eftermiddag tar en del i axlarna och benen.. shit, vilken träningsvärk jag har. Mamma är inte hemma så nu ska jag gå ut och mysa med min pappa och äta godis :)

Jaa, ni ser ju att linjen vid bortre väggen och räcket vid allt folk på läktaren är problemet i båda klasserna. Det andra gick ju super. Tror att det bor spöken på de ställena ;)



Haha asså det e sjukt.. brukar alltid var supersugen på choklad, men när jag har choklad e jag inte sugen på det.. asså hmm.. dagens i - landsproblem :o

pusspuss



God eftermiddag ! ;)

Hemma från världens drygaste träningstävling.. Red dit vid halv tolv, tävlingen började tolv, så att jag skulle hinna gå banan. Jag startade min första höjd klockan tre, jaja, sjukt kul var det ju att vänta... eller inte ! Men iaf, det gick helt okej ändå. Världens bästa Fia( Attemp på bilddagboken)  höll mig sällskap från klockan tolv men tröttnade efter ett tag (a) Hon fotade en massa snygging bilder på Sparky. Jag lägger in bilderna så fort jag får dem ! :D
Jaja, back to Sparky. Första klassen, 80cm, fick vi ett stopp. Han kändes som en bomb som när som helst skulle explodera så utan att tänka på det kortade jag tyglarna mer och mer för varje språng. Till slut var det ju självklart att han inte kunde hoppa så bra. Efter stoppet tvekade han en del mot hindrena men jag drev på honom så att vi iaf kom över alla. Skulle det varit för ett halvår sen så skulle han stannat då när han tvekade men som tur är har vi kommit längre nu. Var på honom bättre efter stoppet och på en oxer hoppade vi nästan stillastående, fixar videor sen ! Andra klassen, 90cm, gick lite bättre. Han var fortfarande lite tvekande men inte så värst som i första klassen. Var på honom bättre men vi fick ett nerslag. Glad ändå för det var första LC:n för oss detta året. Nu hoppar han iaf. Det är ju ett steg framåt, så länge han inte stannar så är jag nöjd ! :)

Pusspuss. Fixar videor nu !<3


God morgon !

Ja vaknade för en liten stund sen så nu tänkte jag käka lite frukost, förberda mig inför dagen :)
den kommer nog se ut ungefär så här om jag har tur :

* käka frukost och packa lite grejor.

* sticka hem till mamma

* Hoppa båda hästarna i dag

* Mocka och sånt , (kanske putsa lite grejor)

* in och städa mitt rum ordentligt -.-

* duscha och fixa mig, kl 18.00 kommer hela släkten

Så nu tror jag att jag ska börja om jag nån gång ska bli klar ;)


sööt fölis på bild :)


ohh shiiit



Längesen jag fick sådanna känslor av att titta på en video. Började i princip böla, hahah, helt sjukt asså. Mina kvinnliga hormoner måste ha spelat mig ett spratt.. Okej, men lyssnar man på texten och har så sjukt mycket kärlek till en ponny som jag har, kan det faktiskt bli några tårar (a) videon i säg är ju absolut inte sorlig men jag tänker hela tiden på den dag då jag kommer tvingas att lämna min lille plutt. Tror jag började tänka åt det hållet när jag hörde texten "I know the cost of losing him" och sen strax efter det kommer "I found heaven on earth".. Nej men nu ska jag rycka upp mig och bli glad, sen gå och sova :)
JAAAG VILL HA CHOOOOKLAAAD ! :s HAHHAHA, ryck !

pusspuss




taggatagga !

Ja imorgon blir det träningstävling, 80 och 90cm. Väldigt nyttigt för vår del så ska bli väldigt kul.

Idag var jag duktig och sprang mycket på gympan och stack dirket till gymmet efter skolan. Man känner sig faktiskt väldigt duktig. Putsade av mina grejer inför i morgon och checkade av Sparky en runda i skogen. Han kändes väldigt fin så det var kul. Ska försöka få med Fia dit så att hon kan ta en massa underbara bilder och sen ska jag be mamma att flma.

Har anmält mig till dressyrtävlingarna i Perstorp den 9:de april. Nu ska vi finslipa som in i inför den tävlingen och vi ska INTE hoppa ut över staketet (a) hahah...

Lägger in en video snart ! :)<3

pusspuss


heeej bloggen ;)

Nu sitter jag här hos pappi och dricker cola (a) min drog helt seriöst. haha nej men i dag har jag bara chillat typ , kom hem från skolan och red två över laddade hästar , kul va det iaf! Så sen mockade jag och fixade massa saker typ , sen tog jag in pållarna och ja den hederliga ritualen (ge dem mat) så´dem kan få så sin skönhets sömn ;) hahah. 

Imorgon kommer det bli lite hoppning , bara lite smått tror jag , kanske blir nån litn film om jag har tur. Sen på kvällen blir det hela släkten som kommer alla har typ fyllt år så det ska bli fete fest typ , awesome ;).

Aja Vi får heller inte glömma säga "lycka till" till Evelina som ska på träning hoppning imorgon ;) som säkert kommer gå jätte bra !



hahah denna bilden väcker minnen xd den är från en sjjukt rolig
 hoppträning från somnaren 2010, lilla Sparky och lilla Maccis hahah <3

här kommer lite bilder från sommaren , bara till att njuuutta! :D 






 

Vädret är så buhu!

Ja förlåt kära läsare för att jag varit så gryyymt dålig på att uppdatera, känner mig taskig :(

Ja idag har jag väl gått i skolan och tittat ut genom fönsterna och halv bölat, nej mne shit va tråkigt väder asså ! men men , när jag kom hem packade jag alla mina grejor och sen gick jag ut i regnet och tog in mina fina pållar. Tyckte faktiskt synd om dem, bytade täcken och gosa med dem en lång stund.

Nuu sitter jag här i lilla Perstorp och lökar typ , haha nej men ska snart sovaa sen i mon blir det skola :/.

Men sen drar jag ut till Mammi och rider och fixar allt ska blir super gott , sen blir det mysa framför tv hela kvällen :D

AJa ska söööööva nu alla männsikor som läser detta!


sötaste i världen


finaste på jorden! <3<3


Godnatt kära läsare !

Godnatt hoppas ni sover gott, nu ska jag lääääsa ut en bok på engelska !
Upp tidigt imorgon och städa undan mina grejer i rummet, Maja kommer ju och städar.
Snacka om att jag e supertrött ! Var bara en liten snab runda hos Sparkyplutt idag, han skulle vila och vädret var så dåligt så hade ingen lust att vara där.. Håller tummarna för bättre väder imorgon !



Pusspuss


torsdag, snart fredag !


Mowhahahah, nu ska jag läsa lite >.<
Sen en snabb runda till stallet och fixa hos Sparky, sen ska jag gymma för att bli starkare :D mowhahhaa !



Hahah fixade till en bild snabbt, färgerna och så blev ju inte rätt nyans och det sitter lite dåligt men såhär kommer vi på ett ungefär se ut på lördag på träningstävlingen ! ;D

* rött schabrak och luva från hööks

* marinblåa john whitaker ridbyxor

* mina svart slitna träningsskydd

* en svart tröja

HAHAHAHA, diggar mina snabba PH - skills ! :D:D

pusspuss, fixar mer ikväll !

ps det regnar och det suger :( :( vill inte gå ut !


från igår :)



Han var jättefin i början men man märker direkt när både jag och hästen börjar bli trötta. Han lägger tyngden på mig och bara springer och jag spänner mig så att jag inte kan sitta ner men som sagt, han gick sjukt bra i början så e nöjd. Man kan ju inte vara "bäst" från början :D Vi får ta lite i taget.

Imorgon blir det vila för Sparky men gymma för mig skulle jag tro. Behöver verkligen bli mer slimmad inför sommaren ;)

På fredag rider jag igenom Sparky ordentligt och sen på lördag är det ju träningstävling.

Skritta på söndag och förhoppningsvis gymma med pappa på söndag morgon :)

Snart helg och det känns gött ! :D

Puss på kinden ! :)



blää, det regnar !

Det va kasst väder idag, bläää !
Men får väll vara glad över att det varit soligt i fem dagar innan det så får väll vara lite nöjd iaf :) Bara någon månad kvar sen så jäklar får Turkiet se upp för en bländande vit Evelina, hehe. Tur att jag kommer ha lite färg sen när jag kommer tillbaka till Sverige. Btw, fick mitt id och pass idag, fyfan säger jag bara (a) hahaha..

Ska bara duscha sen lägger jag in video från dressyrträningen.
Sen blir det att lääääsaaaa massor(dumma läxor) och sen sova !


Pusspusss


Hata vädret!!

Usch vill knappt gå ut i dag ...

ska rida båda pållarna idag , tkr nästan synd om dem. Världens jobbigaste väder asså, vill att solen ska va framme och värma!



hahah maccis ser ut som en shettis, awesome haah

Ska rida nu blir mer uppdatering ikv :9


plugga ;/

Hemma ifrån träningen nu, Sparky gick super i början sen blev vi båda lite trötta och då gick det undan, hehe, men för övrigt var han super ! Hinner tyvärr inte blogga mer för jag måste plugga, vi ses imorgon !

Pusspusss




Plugga, plugga , plugga och plugga..

Ja som sagt just nu pluggar jag till biologin som jag har imon :S har inte pluggat något än, men jag ska :)

Idag har jag iaf ridit Maccis i paddocken och han var super fin! jätte samarbets villig och bara helt underbar. Red mycket trav arbete som brukar vara vår svaga sida, men idag gick det super. Red mycket bom arbete också har försökt visa här men blev kanske inte jätte men men :

Du rider i trav (blåa linjerna) och går över i skänkelvikning (röd linje) mot bommen och rider över den sen göra samma sak ut till "spåret" igen. Sen fortsätter man och rider in på en volt med en bom (tänk på att inte hästen sticker ifrån dig på rak sträckan , så att du hinner förberda dig inför volten). Sen fortsätter du ut snet igenom över bommen och ca.3 meter efter gör du halt (rosa ringen) sen från halt upp till trav och sväng av på dem två sista bommarna.
Nyttig? ja du tränar dina hjälper hur mycket koll du har på din häst och hur mycket den lyssnar på dig. Stärker även bakdelen då den måste arbeta mycket med svängar o.s.v

hoppas ni förstår ;)


Nu ska jag plugga igen så blir nog ngt inlägg senare pusspuss


Älskar vädret !

Sjukt skönt väder ute, 6 grader i skuggan så i solen är det underbart ! Hoppas verkligen att detta kan hålla sig, så att man kan rida uteee ! :) Får be någon snäll människa att följa med ut och fotografera någon dag. Skulle tro att ni skulle vilja se perstorps vackra natur ;)

Nu ska jag plugga till biologi provet, bläääää, sen direkt till stallet och träna dressyr ! Hoppas på en superdupermega fin ponny. Blir nog en liten film i kväll så länge jag inte behöver plugga.



gammal bild men hinner tyvärr inte ixa upp någon anna bild nu, seeee yaaa later alligator ! ;)

pusspuss



Godkväll typ haha!

Hej bloggen kommer nog tyvärr bli så att det blir dålig uppdatering denna veckan. Har väääldigt mycket att göra bl.a. Måla mitt rum, plugga till prov , rida och fixa hästarna och sen städa typ allt..

Men jag ska föesöka så gott jag kan :)

Jaa i dag tog jag den lilla pärlan till paddocken och red igenom henne, gick hyfsat bra faktiskt. Hon var lite spänd , då där är massor av hästar och annat där paddocken är.

ni får en liten outfit bara för det vad tycks ? :)

 


ännu en solig eftermiddagstur

hahah, har låna pengar på skallen... "brukar glida runt hänga runt låna pengar". Haha den är något upprepande men annars ganska rolig haha.. Det är verkligen en låt som är mest rolig än musikaliskt bra ;)

Red en underbart mysig tur ute i skogen idag. Precis som igår var han sjukt fin. Red massor av galoppfattningar, skänkelvikningar, öppnor, slutor, halter, övergångar, överböjningar osv.. och han sa inte emot mer än lite i höger sidan men han blev mjukare efter ett tag. Fanns faktiskt en del ställen där man kunde rida ordentligt, där det var mjukt, så den mesta av galoppen blev där och han ville gärna springa foooooooort. Som tur var lyssnade han när jag sa åt honom att ta det lungt och jobba :) Imorgon blir det att träna dressyr så ska försöka övertala min mamma att filma mig :) Då får vi in lite nya videor här vilket kan vara kul ju. Har ju mest från hoppningen dessutom så det kan ju bli kul att visa vilken snygging han e i dressyren ;) 

Nu ska jag för övrigt plugga biologi och sedan SOOOOOVA, har en del att sova ikapp :)

bloggar mer senare, skulle jag tro !

Vad säger ni, tycker ni inte att My e lite kass på att uppdatera ? ;)

puss


solig dag.

Vaknade upp hos My efter en lördagskväll som spenderats i jaccuzin hahaha, vi var verkligen russin efter 2,5 timmar i vattnet. Vi hjälpte till på tävlingarna ungefär till lunch och sen så gick vi skilda vägar.. solen sken hela dagen så jag bestämde mig för att rida ut en ordentlig runda i skogen på Sparky. Hade egentligen bara tänkt att skritta men eftersom han var så himla pigg igår så tänkte jag att han bara mådde bra av att trava och galoppera i skogen lite, det var ju så sjukt längesen man kunde det. Han var verkligen superpigg men samtidigt superfin ! Världens mysigaste runda i världens mysigaste väder. Var även hos My och hämtade hö med min kära pappa. Så fick ju trots allt träffa My snart igen ;)

Tog lite bilder i hagen efter ridturen på en översocial ponny. Han var verkligen skitsöt och ville vara där jag var hela tiden, naaawe. Hade inte ens något gott men han sprang ändå med nöje rundor och busade med mig. Han e så mysig, lille pluttesparky. Här kommer bilder :)


haha, awe, han får mig verkligen att le :)

Efter en lång helg med tidiga morgnar och sena kvällar så e jag superseg och typ döööd.
Klockan är väll ungefär halv nio så nu tänker jag sova så att jag orkar med ännu en skolvecka.

Godnatt bloggen ! Puuuuusss, ses igen imorgon. Förhoppningsvis e det då en pigg Evelina som skriver ;)




bilder från tävlingen.



Min lilla sötnos <3
Alla bilder utan de två understa e på mig och sparky :)


Hellooooo

Helluj Idag har jag varit på Tävlingarna igen , fast denna gången som funktionär på banan. Det gick rätt fort , så när jag kom hem red jag och Mammi ut en runda, mmysssigt!

Nu ska jag duscha och sen ska jag kolla film^^

Ska se om jag orkar blogga mer ikv, vet inte alls vad jag ska blogga om  helttt död typ XD

OXOX


dagens resultat !


Dansa är kul men jag föredrar att rida ! ;)

Sparky var super, inte alls samma ponny som han var innan. Pigg var bara förnamnet. Flög nästan av på framridningen då han var väldigt bockig (a) han kickade så in i, shiit, tror han har kommit på en ny teknik. Men av ska han INTE få mig. Tur att jag börjat vänja mig vid hans ryck. Jaja, tillbaka till själva hoppningen. 0 fel i LD + 5, väldigt stolt över honom. Att jag sen red hela banan utan stigbyglar på en ponny som var superladdad, är ju en annan sak. Tappade den ena stigbygeln efter andra hindret och ville inte irritera honom för mycket. Eftersom han var på ett kickigt humör så kändes det som om han skulle få ryck om jag började tjafsa med stigbygeln. Lät den va och hoppades att han inte skulle få ett av sina stora hopp. Gick bra, var lite stel men koncentrerade mig på att inte trilla av eller dra honom i munnen. Allt flöt på bra, var bara den sista linjen som blev lite fel. Ja, så en ny rosett till min samling ;)

Angelica tävlade Sparky i en LC och det gick också bra, ett ner men så länge han inte stannar är det bra. Han kom lite fel men första tävlingen på året så är nöjd :)

Nästa helg är det träningstävling. Ska hoppa 80 och 90. Förhoppningsvis går det bra så att vi kan komma igång. Sen är det bara att börja leta tävlingar och ta klasser i avd. b och när vi kommer överrens även på tävlingsbanan kan jag börja tävla på riktigt. Längtar lite till tävlingarna i dressyr i april, tagga !


Ah, hata youtube ! Ljudet funkade inte igen... ! ;/ Ni får klara er utan ljud :)

Fixar in blderna imorgon för nu ska jag och my bada jacuzzi ! ;)

Pusspuss



home

Hemma efter att ha varit häst skötare på tävlingen i Perstorp. Ja Evelina hoppade ju , hon får själv berätta hur det gick . :)

Nu ska jag ut i det underbart fina vädret och rida en runda men Angelica och Cornelia , myssss! kna jag bara säga:)

Sen ikväll ska jag och Evvo bada i Jacuzzi (stavning?) kommer blir mycket mysigt det också, mer uppdatering ikväll :D

puss puss


osminkad!



HAHAHAHAHAH !


HAHAHAHHAHHAHAHA, vi har inget liv när vi leker med Sparkys svans.. Helt oseriöst kul, hahah, en helt vanlig My - och - Evelina dag ;)
Lägger in några andra imorgon för nu ska vi sova så att vi orkar upp imorgon.

Pusspuss

nuu!

Nu håller vi på att lägga in oseriösta videos till bloggen, so stay where you are! ;)

:D pussar från oss till er !


dagsbeskrivning.

skolan var helt okej men det underbara är att det e helg nu.. !


hur underbart är det inte att komma hem och upptäcka att huset e helt nystädat, så skööönt !



hall

del av vårt vardagsrum
                                                          
vardagsrum
                                                       
vardagsrum

kök

min toa

mina föräldras sovrum

badrum

badrum

mitt sovrum

Så nu har ni fått se hur jag bor ;)

Nu ska jag tagga inför tävlingen imorgon. Ska ner en runda till stallet och rida igenom Sparky nu. Sen ska jag hjälpa till att ta fram banan och sen fixa allt inför imorgon så blir inte uppdatering förren senare ikväll ! Hoppas det går bra !

pusspuss


nu fortsätter min lilla saga ;)

Ja va ska man säga, jag vet att det kommer sluta någon gång på ponny. Så vill man bli ngt ska man börja tidigt på storhäst har jag hört iaf ;)

Ja , jag åkte iväg på prao hos Lina Nilsson min tränare. Så ja efter dem två veckorna tog jag med mig min svart fina prinsessa hem, Sibanta.
hon är en imp. från Holland , ett KWPN sto efter:
e: Monaco
u: Nibanta

Hon är en sjukt underbar och söt häst , en sån dröm häst. Hon gick 120-130 klasser i Holland och fick två föl. Så tanken är väl att jag ska rida henne och tävla henne så långt jag kommer, sen tar vi nog föl på henne är det tänkt iaf.
Hon är en rätt het häst om man säger så, eller ja väldigt bra motor. Men har ju inte haft henne så länge så ni kommer få se våra framgångar och motgångar(hoppas inte det blir så många) haha.

Bara att läsa och se , men jag tror det kommer bli awesome bra :)

dagen vi flyttade henne:







har inga bilder typ , datan dampade så tyvärr men kommer ju så klart ;)


Va hos tandläkaren i dag med maccis, den gjorde en rotfylling i en tand så nu blir det vila för han i 5 dagar .. blir ingen tävling då. Men det betyder att jag ska fota evvo på lördag när hon tävlar :D:D

pusspuss



fortsättning...

Ja, jag fick då min första foderhäst. It was like a dream come true ! Eftersom Turbo stått länge så red jag igång honom länge och när vi var igång var han så sjukt rolig att rida. Han är en blanding av världens snällaste ponny och en ponny med humör. Han gjorde ALLT man bad honom om men var ändå så sjukt pigg. Roligare ponny får man seriöst leta efter. Hade honom i lite mindre än ett år, för hans ägare ville ha han såld. Mitt hjärta kändes halvt krossat och jag trodde detta skulle vara slutet men som tur va blir ju mycket som man inte tänkt...

Turbo :


Har massa andra bilder på massa andra skivor men hittar inte dem jut nu.. Om jag inte skulle vetat att han har det så bra hos sin nya ägare skulle jag hämtat tillbaka honom för längesen. Han gav mig själförtroende och en lycka som ingen anan kommer lyckas med. För han var även världens keligaste, nawe, mysponny ! Tävlade lite grann med honom men inte speciellt mycket. För min ridnings skull e jag ganska glad att jag fick Sparky istället för jag och Turbo skulle inte kunnat utvecklast så mycket mer tillsammans. Jag behöver mer utmaning, som med Sparky. Ingen ponny som alltid gör som man vill, det känns för lätt. Kommer aldrig glömma min lilla busponny, han är bäst !

Ja det var ju allt, alla vet ju redan vilken busponny jag fått tag på nu. Hehe, tur att jag älskar utmaningar. Sparky kommer alltid vara min lilla plutt, även fast han inte alltid e så snäll.
Haha, glad att jag faktiskt satt kvar idag för han sparkade så in i ! Han har nog aldrig sparkat så högt på sistone, shiit asså.. hahah och vad gör jag när han håller på och försöker få av mig.. ? Jo, jag asgarvar.. hahah..


Pusspuss..


Outfit :Tävling brun







black and yellow.

Hade håla från sista lektionen idag, Underbart ! Nu ska jag ner till stallet och träna. Inga läxor tills imorgon så då ska jag blogga järnet ! :D

för att ni inte ska ha för tråkigt tänker jag berätta snabbt om ponnyn jag tävlade på riktigt för första gången. Han var alltså den första ponnyn som jag tävlade ordentligt och han har lärt mig mycket. Han såldes till en liten flicka när jag slutade rida honom och det har gått riktigt bra för dem !

"Jag började på ridskolan när jag var cirka 6år och lärde mig snabbt grunderna. Lisbeth Wiberg hade på den tiden ridskolan. Jag fick börja tävla på A - ponnyn Mulle tidigt men eftersom han inte hade någon licens, tävlade jag bara träningstävlingar på honom. Bilder på lilla Mulle bus och mig lägger jag in när jag får lånas mammas dator. Ja, efter ett tag blev jag ju självklart för stor för lilla Mulle och började då tävla på den lilla b-ponnyn Linners Sky High, även kallad Hajen. Vi tävlade en del och jag har placeringar med honom upptill Lc + 5. Det var på de sista tävlingarna då det började gå bra för oss på riktigt, vi kom hem med minst en rosett och ett glatt humör. Tyvärr varar ju inget för evigt och jag växte ifrån även honom. Lisbeth Wiberg hade nyss lagt ner ridskolan så jag åkte en ganska lång sträcka varje dag för att kunna rida. Då fick jag åka ända ut till Bälinge där de hade sina egna hästar. Bilder på Hajen :


Så det var en del bilder på Hajen. Efter att jag blev för stor för honom blev det en D - ponny, vid namn Running Cloud som jag fick rida. Det visade sig att efter jag haft honom så mättes han faktiskt en liten storhäst så jag hade ju egentligen ridit rundor på en storhäst. Det var ett grymt stort steg att gå från b till d-ponny så Cludde, som han kallade, gjorde i princip som han ville. Han har en grymt fin häst och skulle gärnat ridit honom om det vore idag men då var han alldeles för svår för mig. Ramlade av på flera tävlinga i rad och trillade av minst en gång varje lektion i paddocken. I skogen var han alltid super snäll men då hade han ju ingen press på sig. Han var jätte snäll, tiden som han stod på ridskolan, men när han gick med stona i en hage blev han lite hingstig. Men är glad att jag red honom ett tag för det har jag lärt mig mycket av. Jag har blivit mycket tuffare.

Bildbomb på CLudde :



Efter Cludde fick jag min första foderhäst. Den snällaste man någonsin kan ha. Turbo ! Blir en bild som smakprov på honom. Fortsätter att skriva om min häst och ponny historia direkt när jag kommer hem !



Pusspuss ! Ses ikväll !






Tröttt..

Jag har precis kommit hem från Bollerup åkte sex , hemma nu efter 9 dryga timmar -.-

Jag ska ut och rida nu uppdaterar mer senare puss puss




Mahah

Nu ska jag ge er Mardrömmar om mig och Evelina ..... ;D
VI TSM ÄR BARA BÄST!

2010 i Liseberg

hahah xd

gulligt xd

Hahaha !:P

Hon kommer seriöst döda mig , tur att jag inte ska till skolan i mon! :D

Ja imorgon åker jag till Bollerup med Maccis , han ska laga sin tand ;) mer uppdatering imon puss och sovgott ! ;)



Presentation..

Tjoo!

Kom på att jag inte har presenterat mig än, känns lite dåligt faktiskt haha. Så nu kommer det då :)

Jag heter My Woltersdorf och bor i Klippan, jag är rätt dampig och glad tjej om jag får säga det själv. Jag fyller 16 år till sommaren, så ja 15 nu då haha. Jag är en blondin som älskar allt blondiner ska älska typ smink, kläder, mode och så klart HÄSTAR! Jag har väl inte ridit jätte länge ridit sen jag var 10 år så 5 år typ, Red på ridskola i 3år sen flyttade jag ut på landet och då köpte jag häst.



Va ett tag sen :)

Man iaf nu kommer vi till det bästa då , jag red på ridskola sen flyttade vi, så blev det en ponny till mig!
Han heter då Maccaronie och är en vit New Forest på 9 bast! ;) 

e: Miclas Active RNF 100
u: Malin IV RNF 1636

Den 19 Mars firar vi 2 år dag , då va det exakt 2 år sen jag hämtade han. Han har lärt mig otroligt mycket och vi har haft så sjukt jävla roligt ihop. Han har gått LA i hoppning och LB i dressyr, Själv har jag bara kommit upp till LB med han i hoppningen. Vi har nämligen haft vår lilla problem svacka vi också. Jag fick han då i Mars och vår första tävling var i Perstorp, där vi gick nolla i LD och i LC blev vi petade utanför placering. Sedan hann vi bara tävla en tävling till innan det hände.. Han blev sparkad på låret och det tog ända fram till september innan jag kunde rida igen, sen tog det hur långtid som hälst att hitta rätt sadel lix var inte igång förrän i Mars 2010 igen. Sen körde vi på med träning och tävling och vi såg ju att han var en stjärna från himeln, Maccis hoppar allt och hur högt som hälst, bara han kan lita på ryttaren. Jag var inte speciellt tuff som ryttare innan (alltså inte speciellt petig med allt, inte rädd men lät hästen göra lite som den ville) typ. Nu jag jag blivit tvungen, då jag kommit längre i ridningen , då visar Maccis hur jädrans tuff han är och sätter i mot såklart. Så just nu rider jag bara på Pay and jump för att få rätt på allt, känna att det känns bra och bygga upp vårt självförtroende. Älskar min ponny mest och kommer göra allt för att det ska funka och ska aldrig ge upp!

2009:

haha   

nawe 


2010-2011:








<3






Ja har tusen bilder , men älskar bara i min Maccaronie!!<3

Fortsättning följer ;)



sovgott ;)


kommenterar !

Ni kommenterar alldeles för dåligt ! Men kämpar ändå för att få ihop lite smått roliga inlägg som ska vara intressanta att läsa.

Har iaf nyss kommit hem ifrån stallet efter att ha varit och en skrittat en runda i skogen. Sjukt vad pigg han var men det är sjukt roligt. Nu ska jag plugga kemi så ni får ha det så bra och sova gott !

Pusspuss !



Denna undebart fina häst ska besöka mina drömmar inatt ! Sparky är ju min lilla sagohäst ;)




haha älskar

Haha. Jag har kommit på något nytt vi kan ha här på bloggen. Evelina Älskar, hehe, för det finns massor !







Om hästen ändå ska ha en flughuva kan man väll ändå satsa på någon annorlunda ;) Haha, skulle fått mig ett gott skratt varje dag i stallet om jag mött upp min häst i en sådann här. Såååå charmiga ! Haha !


Min tävlingsoutfit, som verkligen behöver förnyas !



Ja så här tråkig e min tävlingoutfit just nu.. Måste verkligen förnyas !

* Ljusblått schabrak och ljusblåa benskydd

* Läderstövlar från börjes

* Vita helskodda ridbyxor från hööks

* Hjälm från Lamicell

* Svart säkerhets från hööks

* En helt vanlig och tråkig svart kavaj, även den ifrån hööks

Jag skulle vilja byta ut allt utom hjälmen, som e ny och västen som e den skönaste västarna av dem jag vet.
Men resten skulle verkligen behövst bytas ut, får se när jag hittar chansen att göra det, hoppas det blir snart !


2 mars.. krängedag !

Skolan var faktiskt riktigt rolig vissa gånger ! Jag och Marre har världens bästa humor ! Hahaha.. Hade mys på engelskan med massa godis och chips..
Prov imorgon, måste plugga skit mycket men först ska jag skritta lilla ponnyprutt :) se blir det ju tårta i stallet, massa mumsigt ! Som sagt, en RIKTIG KRÄNGEDAG ! Men det gillas !


hoppas våren kommer snart med massor av värme och blommor ! Då blir jag glad !


Dag 7

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Min favoritgrej i stallet är ju helt klart Sparky men utom honom så måste jag välja hmm.. något som jag inte kan klara mig utan, mina läderstövlar ! Nog för att det är kallt att rida med på vintern men att träna och tävla i dem e så sjukt skönt för man får ett skit bra stöd för skänkeln ! Mina var riktigt billiga men älskar dem lika mycket för det.



Läderstövlar från börjes. Det var extrapris då men det är ändå bra pris på dem, 799  svenska kronor fick jag dessa stövlarna för. Har haft dem i snart tre år och ridit med dem i princip varje dag, det måste jag faktiskt säga är bra kvalité. De börjar bli lite slitna, dragkedjen börjar åka upp lite lättare och vid vaden börjar de bli lite slitna men annars så är det sjukt bra fortfarande ! Visar ju faktiskt att man inte måste köpa ett par stövlar för 4000kr. Fast tänker faktiskt lägga lite mer pengar på mina nästa stövlar då min ekonomi känns rätt så bra just nu, hehe ;)

Men nu ska jag dra ner till Sparky, ser om jag hinner uppdatera mer ikväll. Får ju se för har ju lite ont om tid nu när plugget e igång igen, sorligt men sant !



Finast i mina ögon.. Horsvangs Sparkling Dancer ! Min lilla ögonsten.. <3

pusspuss !


hemmahemmahemma !

Kom nyss hem från stallet. Nöjd efter dagens dressyrpass, i början var han helt knäpp men så fort han lugnade ner sig gick han super. Förstår att han va pigg, vilat lite för länge ju. Men som sagt, detta ridpasset känns ljust för framtiden. Han var lite bråkig i traven i början, kickade och dampade men galoppen var såååååå super så jag e nöjd ! :D

Resterande vecka ser ut såhär:

onsdag :
skritta och jogga en runda i skogen i lite lägre och mer avslappnad form. Hittar jag en lämplig backe blir det nog lite ryggträning också. Efter ridningen kommer jag att äta tårta i stallet, en häst i stallet fyller liksom tjugo år så ja ! mums ;)

torsdag : ridhuset och hoppa några småskutt. Ange ska hjälpa mig. rida igenom honom ordentligt så att han e fin till helgen.

fredag : skritta ner till ridhuset och göra massor med öppnor, slutor, halter, övergångar osv. allt för att känna att han är igenomriden och lyssnar på allt jag ber honom om. Sen vid halv fem ska jag hjälpa till att ställa fram hoppbanan.

lördag : TÄVLINGSDEBUTEN FÖR I ÅR ! En ynka lite LD + 5, bara för att ha något att starta med. Vi har interiktigt hittat varandra i hoppningen på tävlingsbanan än. Vi båda rider/går lite annorlunda på tävlingar. Ponnyplutt blir spänd och förjävlig och jag klarar inte av att få honom ur det tillståndet men i år ska jag ta nya tag och jobba oss därifrån ! :)

Bilder som får en att längta efter sommaren...





Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Dag 6 - Dag 6 - Dag 6

Det jag shoppar helst, hmm, jag shoppar helst ALLLT men har en regel. Eftersom Sparky är en ponny som jag inte kommer ha hela livet så köper jag bara grejer som t.ex. Schabrak och så som jag kommer kunna använda senare i livet. Och sen så älskar jag att shoppa ridkläder till mig själv. Ridbyxor, tröjor, stövlar, ja allt. Jag skulle vilja köpa massor av grejer, tur att jag har lite styr över mig själv, hehe ;)



Detta var ju grejerna jag verkligen ville ha inför Göteborg. Jag var "duktig" och sparade en del av mina pengar. Köpte ju bara Lamicell-hjälmen, ridbyxorna, ett rött schabrak. Ville jätte gärna hitta ett par röda ridbenlindor och ett Kingsland-pannband, men det gick ju tyvärr inte så bra. Kunde verkligen inte hitta det NÅGONSTANS ! :( Men som sagt, självklart var jag nöjd ändå ;)


Nu ska jag duscha och sen sova

Puusss !


;)




En liten derssyr outfit , bara för att evvo tränar ett derssyr pass just nu ! ;D


Help ? :D




Vilken tycker ni ? :)


home sweet home

hemma från skolan, hoppas på värme snart !

Ska se på OC nu och sen ska jag direkt till stallet och träna dressyr ! Bloggar mer då så får ni se vår outfit då också ;)

Lär blimarinblåa john whitaker, rött schabrak och marinblåa benlindor ! Ni får se sen, hehe, här får ni mina skills i Photoshop ;) Något såhär kommer det se ut men ta bort hopputrustningen och byt det mot dressyrsaker, then it's perfect !

uppdaterar mer ikväll och ska även skriva dag 6 ! :)

pussss !



Tisdag :)

Hellllu bloggen , kom precis hem från skolan!

NU ska jag ut och rida(skritta) och lite sånt shit , mocka typ.

Jag kan ju även passa på att säga att jag hatar vädret , går inte att rida igeom hästarna nånstanns. Bara hårt och fruset, blir så jäkla trött på det. Jag som bor 1,3 mil ifrån ett ridhus är inte så lycklig precis, kan ju knappt hålla i gång hästarna. Får lix ställa in flera tävlingar och det är ju inte kul ...

Nej nu måste jag sluta klaga på allt och sätta fart ut i stallet , haa det bäst pusssss


Ballerina <3


 

RSS 2.0